to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 16.12.2016

Πολιτική

Αντιπαράθεση Παπαδημούλη-Τομς για τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων του παρελθόντος, στο πλαίσιο της συζήτησης στο ΕΚ για τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα (βίντεο)

Συζήτηση με επίκεντρο την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο («Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα»), με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε μια σύντομη αντιπαράθεση με την Ε/Β Ρομάνα Τομς.

Η Ευρωβουλεύτρια του ΕΛΚ από τη Σλοβενία, αναφερόμενη στις ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, η κακοδιαχείριση των οποίων δημιούργησε τα ελλείμματα και τα χρέη, προκάλεσε την ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος της ζήτησε το λόγο, κάνοντας χρήση του κανονισμού της μπλε κάρτας.

Δημ. Παπαδημούλης:
«Σωστά επισημάνατε τις ευθύνες αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα και προκάλεσαν τα μεγάλα ελλείμματα, τα χρέη και τη χρεωκοπία στην Ελλάδα. Μήπως θυμάστε ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση όταν καταγράφηκαν αυτά τα ελλείμματα και αυτά τα χρέη; Μήπως ήταν το κόμμα της ΝΔ που ανήκετε στην ίδια πολιτική ομάδα; Γιατί δεν τους τα λέτε;».


Η ευρωβουλεύτρια του ΕΛΚ, Ρομάνα Τομς, απάντησε ως εξής:
«Επειδή θεωρώ ότι η απάντηση ποτέ δεν μπορεί να είναι απλή. Δεν μπορούμε να δαχτυλοδείξουμε κάποιον ή κάποια κυβέρνηση συγκεκριμένα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα ανεύθυνων συμπεριφορών που πηγαίνουν βαθιά στο παρελθόν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν η Ελλάδα θέλει να βρει μια λύση, θα πρέπει αυτό να το γνωρίζει: Να μην κοιτά στο παρελθόν, αλλά να ατενίζει το μέλλον».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)