to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 03.09.2021

Κοινωνία

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο: Απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ (βίντεο)

Ανενόχλητοι οι ακροδεξιοί διαδήλωσαν κατά της κούκλας Αμάλ που τελικά ακύρωσε τη βόλτα της στην περιοχή - Ανθρωποκυνηγητό στα στενά του Μεταξουργείου από την αστυνομία - Τουλάχιστον μία προσαγωγή


Με ξύλο και κρότου λάμψης αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους αντιφασίστες που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκέντρωση μίσους των ακροδεξιών ενάντια της κούκλας Αμάλ, η οποία τελικά ακύρωσε τη βόλτα της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομία επιδόθηκε σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά του Μεταξουργείου. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους αντιφασιστές στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα, λίγα στενά πιο πέρα, ανενόχλητοι φασίστες φώναζαν συνθήματα μίσους, υπό την προστασία της αστυνομίας.

Στην αντιφαστική συγκέντρωση βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος.

Έχει γίνει τουλάχιστον μία προσαγωγή, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγηο μέχρι και για 10 προσαγωγές. 

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

H αντιρατσιστική συγκέντρωση συνεχίστηκε στην πλατεία Αυδή καθώς η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη:

Αλλά οι δυνάμεις καταστολής ακολούθησαν την ίδια στάση πραγματοποιώντας νέα, απρόκλητη επίθεση (το βίντεο από τον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ Σπύρο Ραπανάκη):

Άνοιξε ο σταθμός Μεταξουργείο που είχε κλείσει νωρίτερα το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι το «λουκέτο» μπήκε με εντολή της Αστυνομίας και όπως ανακοινώθηκε οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Στην αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη είχε καλέσει το Αντιφασιστικό Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση, με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ».

«Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμάλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές», τονίζει το Αντιφασιστικό Συντονισμού και ο Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)/

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους «η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, όποια και αν είναι η καταγωγή τους»

Πέρα από την αστυνομία, που άφησε ανεξέλεγκτους τους ακροδεξιούς να διαδηλώνουν κατά της Αμάλ, και ο βουλευτής της Εληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, επιδόθηκε σε ρατσιστικό παραλλήρημα μέσω του τουίτερ αποκαλώντας «αστείο» την Αμάλ. Δεν προκαλούν, φυσικά,  εντύπωση οι ρατσιστικές κορώνες του εν λόγω βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ούτε περιμέναμε να αντιληφθεί τις δυσκολόιες που βιώνουν οι άνθρωποι που αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)