to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 03.05.2013

Κοινωνία

Αντιδρούν παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, που επιβάλλει περιορισμούς στην συμμετοχή των παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές, αντιδρά η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της σε συνέλευση την Κυριακ 12 Μαΐου 2013  ώρα 10:30 πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια, όπου θα γίνει συγκέντρωση όλων των  προεδρείων συλλόγων παραγωγών και επαγγελματιών όλης της χώρας, για να αποφασίσουν τις ενέργειες τους έναντι των υπουργείων Εμπορίου, Γεωργίας και Οικονομικών. Επίσης, την Δευτέρα 13 Μαΐου θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης για το σχέδιο νόμου (λαϊκών αγορών) και με τον Υπουργό Γεωργίας για τις κυριακάτικες λαϊκές. Στην περίπτωση, που δεν λάβει η Ομοσπονδία ικανοποιητικές απαντήσεις, καλεί όλους οι παραγωγοί της χώρας να συμμετάσχουν στην διανομή προϊόντων στην πλατεία Συντάγματος την ίδια μέρα.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι με τον νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται:

- διαίρεση των αρμοδιοτήτων μεταξύ περιφέρειας – υπουργείου εμπορίου.

- οι προτάσεις των συλλόγων παραγωγών και σωματείων επαγγελματιών, να είναι πλέον μη δεσμευτικές, που σε συνάρτηση με την μείωση των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. του οργανισμού λαϊκών αγορών αττικής θέλουν  και να μας αποδυναμώσουν στο κέντρο λήψεων αποφάσεων.

- το δικαίωμα στους δήμους να διαχειριστούν εισπρακτικά και επιλεκτικά την συμμετοχή των παραγωγών στις λεγόμενες "κυριακάτικες λαϊκές αγορές"

- αυξάνεται το ποσοστό από 23% σε 40% από το ημερήσιο δικαίωμα παραγωγών και επαγγελματιών, με αποτέλεσμα στο μέλλον να γίνει και άλλη αύξηση της κάρτας

- μειώνεται για τις λαϊκές αγορές από 0,30 σε 0,15 € το συνειπρατόμενο αποδιδόμενο ποσό των ομοσπονδιών, που είναι για τον εκσυγχρονισμό, βελτίωση και προβολή τους, για την συνεχόμενη διαφημιση tv – ράδιο και ανάδειξη του κοινωνικού έργου των λαϊκών αγορών.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)