to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 29.08.2015

Πολιτική

Αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ.: Αδιόρθωτος ο Αλ. Τσίπρας - Ποτάμι: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα πολιτικά παραμύθια - Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Τσίπρας


Ν.Δ.: Αδιόρθωτος ο Αλ. Τσίπρας

«Αδιόρθωτος, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον καιρό των ψεύτικων υποσχέσεων, ο κ. Τσίπρας φόρεσε σήμερα ξανά το αντιμνημονιακό του προσωπείο», αναφέρει η Ν.Δ. σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλήνια Σύσκεψη του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αντί να απολογηθεί για τα οικτρά αποτελέσματα της “διαπραγμάτευσής” του, που οδήγησε στο μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου, και της διακυβέρνησής του, που οδήγησε σε κατάρρευση τη χώρα, συνεχίζει απροκάλυπτα τη νέα προσπάθεια εξαπάτησης, επιστρέφοντας στα παλιά τερατώδη ψέματα και στις περσινές του υποσχέσεις».

Κατά τη Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας απέδειξε σήμερα ότι το μόνο που μπορεί να προγραμματίζει είναι το επόμενο ψέμα του».

Ποτάμι: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα πολιτικά παραμύθια

Για επανάληψη μη πιστευτών πολιτικών παραμυθιών έκανε λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλήνια Σύσκεψη του κόμματος.

«Τα πολιτικά παραμύθια που επανέλαβε και σήμερα μονότονα ο κ. Τσίπρας δεν τα πιστεύουν πλέον ούτε τα στελέχη του που καθημερινά τον εγκαταλείπουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ποτάμι σημειώνει ακόμη ότι θα ήταν φρόνιμο πριν ο κ. Τσίπρας σκεφθεί να κατατάξει το Ποτάμι στο «παλιό σύστημα», να κοιτάξει στο περιβάλλον του «όπου θα βρει πολλά πρωτοπαλίκαρα του παλιού συστήματος (μέχρι και τους έμπιστους συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου)».

«Πρωτοπαλίκαρα που έχουν αναβαθμιστεί υπηρετώντας με συνέπεια αυτούς τους επτά μήνες τη συνιστώσα του παλαιοκομματισμού στην "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», καταλήγει.

Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ’ εξοχήν εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

«Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και “επαναστατικές” εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

«Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση», σημειώνει το κόμμα, προσθέτοντας πως «η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)