to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 16.01.2020

Πολιτική

Αντιδράσεις από σαμαρικούς για την εκλογή της Σακελλαροπούλου

Αντιδράσεις από την σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ μετά την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρόεδρο του ΣτΕ αντί του ακροδεξιού, Αντώνη Σαμαρά.


Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχωρίζει τη θέση του από τον Αντώνη Σαμαρά, στην «πτέρυγα» του οποίου στηρίχτηκε για να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη ήταν ο αποκλεισμός του ονόματός του από τους υποψηφίους για τη θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποικίλα σχόλια και αισθητές αντιδράσεις, κυρίως στη λαϊκή βάση της ΝΔ, φαίνεται να προκαλεί η επιλογή της Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία σημειώνει ακόμα ότι το κεντροαριστερό προφίλ δεν συγκεντρώνει ευρύτερες συμπάθειες.

Μέσω της ιστοσελίδας τους «Antinews» οι σαμαρικοί κατηγορούν τον Μητσοτάκη για τακτικισμούς με στόχο να σκεπάσει το στραπάτσο από την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Υπογραμμίζουν μάλιστα την μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, μόλις έξι μήνες μετά την εκλογή της και προσθέτουν:

«Θέμα χρόνου είναι να σκάσει κι αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα και να βρεθεί πάλι αντιμέτωπος με τα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησε λόγω έλλειψης απτών λύσεων».

Μιλούν για παλαιοκομματισμούς και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η υποψήφια για την Προεδρία να μην λάβει όλες τις ψήφους της ΝΔ αφού αναφέρουν:

«Πάντως αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Όχι τόσο για το τι θα πράξει η αντιπολίτευση, αλλά η συμπολίτευση»

Υποστηρίζουν πως η κυρία Σακελλαροπούλου είναι άπειρη πολιτικά ενώ «η Ελλάδα χρειάζεται έναν πατριώτη πολιτικό για Πρόεδρο που με τον λόγο του θα απευθυνόταν στον Ερντογάν όπως του αρμόζει»

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοδελίδα antinews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)