to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 16.10.2015

Πολιτισμός

«Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο»: Από 19-23 Οκτωβρίου στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στη δράση για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που διοργανώνει για 4η χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων


Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στη δράση για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας και του Qassem Abdallh Yehya, υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές. 

Οι εκθεσιακοί χώροι του Βυζαντινού Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8:00 έως τις 20:00.

Συγκεκριμένα από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό ακολουθώντας συγκεκριμένη θεματική διαδρομή στην μόνιμη έκθεση, με επίκεντρο εκθέματα που συνδέονται με φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού, που προστατεύτηκαν στη διάρκεια πολέμων, που διασώθηκαν από σεισμικές καταστροφές ή αρχαιοκάπηλους.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 12:30 έως τις 13:30. Οι σχολικές ομάδες που θα βρίσκονται στο μουσείο θα συμμετάσχουν σε αντίστοιχη εκπαιδευτική δράση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)