to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:14 | 24.05.2017

Κοινωνία

Ανοικτή εκδήλωση των PES Activists για την ανεργία των νέων

Μήνυμα κατά της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη έστειλαν οι PES Activists της Αθήνας και του Πειραιά, δηλαδή οι Έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διοργάνωσαν ημέρα δράσης για το European Youth Plan στον πολυχώρο πολιτισμού The Box Athens.


Πριν από την ανοικτή εκδήλωση και παρουσίαση του Πανευρωπαϊκού Σχεδίου για τη Νέα Γενιά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο μετρό του Μεγάρου Μουσικής με μπάνερ, φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας.

Στη συζήτηση, νέοι από διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής και από κινήματα, αντάλλαξαν απόψεις για τους τέσσερις πυλώνες του Act For Youth, δηλαδή την εργασία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τα δικαιώματα παιδιών.

«Η νέα γενιά πληρώνει μια κρίση στη δημιουργία της οποίας δεν συμμετείχε. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, είναι μια γενιά που αγωνίζεται, που διεκδικεί με αξιοπρέπεια την πρόσβαση της στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό. Είναι ίσως η πρώτη γενιά που έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα. Εμείς, ως σοσιαλιστές και δημοκράτες, πρέπει να σταθούμε δίπλα στις νέες και τους νέους μας. Ήταν πάντα η νέα γενιά ψηλά στην ατζέντα μας. Τώρα είναι ξανά η ώρα να διεκδικήσουμε από τους συντηρητικούς της Ευρώπης, τουλάχιστον να εξαιρέσει τους νέους μας από την τυφλή λιτότητα που έχει επιλέξει για να αντιμετωπίσει την κρίση. Το σχέδιο μας, το Youth Plan, είναι ολιστικό, κοστολογημένο, εφαρμόσιμο. Είναι ένα σχέδιο που θα αλλάξει εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη και τελικά θα αλλάξει και την ίδια την Ένωση», τόνισε στην εισήγησή του ο Συντονιστής PES Greece και Youth Plan Ambassador, Θοδωρής Δουλουμπέκης.

«Οι νέοι επιστήμονες και ειδικότερα οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι, αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης, ζητήματα ανεργίας, χαμηλών οικονομικών απολαβών και σημαντικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Εμείς ως Ένωση θέλοντας να δημιουργήσουμε επαγγελματικές προοπτικές στα μέλη μας, προσπαθούμε με τα εργαλεία που διαθέτουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το νέο συνάδελφο στην δικηγορική αγορά εργασίας. Στην ΕΑΝΔΑ διοργανώνονται δωρεάν κύκλοι σεμιναρίων, φορολογικό και δίκαιο ενέργειας. Παράλληλα, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο εκπαίδευσης προσφέρουμε δωρεάν στον ασκούμενο την πρακτική γνώση που δυστυχώς δεν του προσφέρεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως είναι η σύνταξη εξωδίκου, αγωγής και μήνυσης», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Ο γραμματέας Νεολαίας της ΓΣΕΕ, Γιάννης Πούπκος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «χρειάζονται βραχυχρόνια μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων (YouthGuarantee, Εγγυημένη απασχόληση - «το κράτος εργοδότης Ύστατης Καταφυγής») και ολιστική αντιμετώπιση της ανεργίας με μέτρα τόνωσης της ζήτησης. Αυτό απαιτεί στροφή στη σύγχρονη ποιοτική ανταγωνιστικότητα που θα βασίζεται στην καινοτομία, στην προηγμένη τεχνολογία, στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού. Απαιτεί τόνωση της απασχόλησης και της ενεργού ζήτησης (εγχώριας κατανάλωσης και επενδύσεων, κυρίως μικρομεσαίων και αγροτικού τομέα) παράλληλα με στοχευμένη προσέλκυση νέων επενδύσεων, σε κλάδους που χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα, ισχυρές εξαγωγικές επιδόσεις και υψηλή ζήτηση στη διεθνή αγορά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)