to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 29.12.2022

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Πρόκληση η συνέχιση της αντισυνταγματικής λειτουργίας των Επιτροπών στους δήμους

«Οι αποφάσεις που έλαβαν τον τελευταίο μήνα οι Οικονομικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής που συστάθηκαν με βάση τους νόμους Θεοδωρικάκου είναι στην ουσία άκυρες», σημειώνει η δημοτική παράταξη της Αθήνας.


Όπως τονίζει η Ανοιχτή Πόλη:

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Αυγής", το διατακτικό της υπ’ αρ. 2377/2022 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει ως χρόνο έναρξης των αποτελεσμάτων της την 1η Δεκεμβρίου 2022. Με άλλα λόγια, οι αποφάσεις που έλαβαν τον τελευταίο μήνα οι Οικονομικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής που συστάθηκαν με βάση τους νόμους Θεοδωρικάκου είναι στην ουσία άκυρες.

Υπενθυμίζουμε πως οι σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης που συμμετείχαν στις εν λόγω Επιτροπές του Δήμου Αθηναίων έχουν εγκαίρως αποσύρει τη συμμετοχή τους από αυτές, και πως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλέσαμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάκτηση από αυτό των αρμοδιοτήτων που με αντισυνταγματικό τρόπο του στέρησαν οι νόμοι Θεοδωρικάκου.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά την ίδια μέρα που γίνονται γνωστά τα παραπάνω, η δημοτική αρχή έχει καλέσει ελάχιστες ώρες νωρίτερα την Οικονομική Επιτροπή σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση (!) και καλεί επίσης σε “κανονική”, όπως και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για τις 2/1/2023. Συνεχίζει δηλαδή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, τη συνήθη πρακτική του αιφνιδιασμού και της αποφυγής της διαβούλευσης, απλά τώρα το κάνει και εκτός κάθε πλαισίου νομιμότητας, περιφρονώντας το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)