to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 23.10.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Αφετηρία για επαναφορά του Γηροκομείου στην ομαλότητα η καταδίκη της διοίκησης Μπούμπα

«Το Γηροκομείο Αθηνών μπορεί να προσφέρει και πάλι σημαντικό κοινωνικό έργο και ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να σταθεί αρωγός»


Η εισαγγελική πρόταση καταδίκης της έκπτωτης διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών αποτελεί μια δικαίωση για όσους εδώ και χρόνια αγωνίζονται για την επαναφορά του ιστορικού ιδρύματος στην ομαλότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη.

Ακόμα αναφέρεται:

«Σε αυτόν τον αγώνα, η Ανοιχτή Πόλη ήταν παρούσα από την αρχή, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συγκεντρώνοντας είδη πρώτη ανάγκης σε στιγμές δύσκολες για το Ίδρυμα, αλλά και με συγκεκριμένους ανθρώπους που ανέλαβαν δύσκολες ευθύνες σε αυτήν την υπόθεση.

Η δικαστική εξέλιξη δεν αφήνει άλλα περιθώρια αδράνειας στη Δημοτική Αρχή. Η καταδίκη της διοίκησης Μπούμπα πρέπει να σημάνει την απεμπλοκή των διαδικασιών που θα οδηγήσουν επιτέλους στην εκλογή αιρετής διοίκησης για το Ίδρυμα και στην τελική αποκατάσταση της αξιοπιστίας του. Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του Δήμου Αθηναίων πρέπει να ενισχυθεί με ουσιαστικές αρμοδιότητες και να στηριχτεί το έργο της. Το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εποπτεία και θα αποκλείουν την επανάληψη ανάλογων φαινομένων.

Το Γηροκομείο Αθηνών μπορεί να προσφέρει και πάλι σημαντικό κοινωνικό έργο και ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, ως εποπτεύουσα αρχή του ιδρύματος. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνδράμει κάθε προσπάθεια που θα γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)