to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανασύρθηκε από το αρχείο η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο «Συνεργείο»

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», η οποία έγινε στις 10/7/2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση των βουλευτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου.


Οπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.» (17/12/2014, «Μίχος και Λαγός είναι οι... άγνωστοι δράστες»), στις 20/8/2014 ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει στο αρχείο τη δικογραφία, θεωρώντας ότι δεν ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Η δικαστική αυτή απόφαση όμως βρέθηκε σε αντίφαση με την πυκνή δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η επίθεση στο «Συνεργείο», η οποία περιγράφεται αναλυτικά και κατονομάζονται οι κατηγορούμενοι. Ετσι, μία μέρα μετά το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έπειτα από τη γενικότερη δημοσιοποίηση στον Τύπο του γεγονότος της αρχειοθέτησης, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο.

Οπως φαίνεται από το έγγραφο που φέρνει και πάλι στο φως η πρωτοβουλία για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn και το οποίο περιγράφει τη ροή της μήνυσης που έκανε ο παθών της επίθεσης στους κατηγορουμένους, η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε να της διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης, πράγμα που έγινε στις 19/12/2014.

Από τις 19/2/2014 οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες περιγράφουν στο πόρισμά τους τη συγκεκριμένη υπόθεση, κατονομάζουν τα μέλη της Χ.Α. που κατηγορούνται για την επίθεση και καταδεικνύουν τον ηγετικό ρόλο των βουλευτών Λαγού και Μίχου. Το ίδιο κάνει αργότερα (15/10/2014) στη μεταγενέστερη της αρχειοθέτησης πρότασή του και ο εισαγγελέας Εφετών, Ι. Ντογιάκος, εστιάζοντας στην ηγετική παρουσία του Λαγού, τον οποίο προδίδουν τα μηνύματα στο κινητό του και η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ότι στην επίθεση μετείχε το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)