to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα

Η εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Δέλτα με μια «χολιγουντιανής έμπνευσης αστυνομική επιχείρηση, που κράτησε για ώρες κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης», τονίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του, έγινε για έναν λόγο: επειδή θέλουν να σιγήσει «κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιδρά στην "αξιοποίηση" που επιβάλλει η καπιταλιστική βαρβαρότητα».


Η πλήρης ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για την εκκένωση της Κατάληψης Δέλτα:

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού, παντού και σε κάθε περίπτωση», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Ν. Δένδιας, εκτελώντας εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, είναι προφανώς ο προσχηματικός λόγος για τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη και τη σύλληψη των δέκα ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 12/9/2012. Η εκκένωση έγινε με μια χολιγουντιανής έμπνευσης αστυνομική επιχείρηση, που κράτησε για ώρες κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με διμοιρίες ΜΑΤ και κάθε τύπου ένστολους και μη αστυνομικούς.
 
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιδρά στην "αξιοποίηση" που επιβάλλει η καπιταλιστική βαρβαρότητα πρέπει να σιγήσει. Αυτή η "αξιοποίηση" ισοδυναμεί με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των νερών, των νησιών, της γης και της ενέργειας και επιφέρει τη φτωχοποίηση ολοένα και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, τη στέρηση του δικαιώματος σε υγεία, εκπαίδευση και βασικά αγαθ,. Κάθε χώρος που προτείνει ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης, με βάση την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, πέρα από το κέρδος και την εμπορευματοποίηση, πρέπει να σφραγιστεί.
 
Η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας τη θεωρία των άκρων (που εξισώνει τη ρατσιστική δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής με τις κοινωνικές αντιστάσεις και διαδηλώσεις), με τη συνεπικουρία, για άλλη μια φορά, γνωστών αλλά και ανώνυμων που παίζουν το ρόλο τους ως "παπαγαλάκια", επιχειρεί να πείσει για την αναγκαιότητα της φίμωσης των χώρων ελευθερίας και αντίστασης, των καταλήψεων, των στεκιών, των κοινωνικών χώρων και της καθυπόταξης των κοινωνικών αγώνων. Βέβαια, στην πράξη, επιφυλάσσει την ένταση της καταστολής για τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, ενώ δείχνει απλόχερη ανοχή-ασυλία στους δολοφόνους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
 
Δεν μας πείθουν, μας θυμώνουν
Θα μας βρουν μπροστά τους
 
 
 
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Δέλτα
Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη κοινωνία
 
 
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)