to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:14 | 04.06.2020

Κοινωνία

Αναφορές για συγκέντρωση μεταναστών σε καταυλισμό κοντά στον Έβρο

Πυκνώνουν οι αναφορές για άφιξη μεταναστών στον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ στην Ανδριανούπολη - Δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά οι αναφορές για «6 χιλιάδες» ανθρώπους - Ενισχυση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε σημεία της συνοριακής γραμμής


Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την άφιξη μεταναστών σε καταυλισμό της Ανδριανούπολης, κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου, ενώ άλλες αναφορές μιλούν για ενίσχυση της παρουσίας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε σημεία του ποταμού.

Ενδεικτικά, το enikos.gr αναφέρει πως «εντάθηκε» χθες το βράδυ η κινητοποίηση των Τούρκων σε σημεία κοντά Τυχερό, κοντά στο Διδυμότειχο, το Πέταλο και το Σοφικό. Στις Καστανιές, όπου παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό στον φράχτη, έχουν καταγραφεί δεκάδες λεωφορεία από την πλευρά της Τουρκίας να μεταφέρουν κόσμο προς τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ, στην Ανδριανούπολη. Αστυνομία και Στρατός παρακολουθούσαν την τουρκική στρατοχωροφυλακή να ενισχύεται κυρίως σε αυτά τα τέσσερα σημεία και ταυτόχρονα πληροφορίες να επιβεβαιώνουν κινήσεις μεταφοράς μεταναστών με λεωφορεία στην Ανδριανούπολη αλλά και άλλους δύο καταυλισμούς, στα Ύψαλα και την Κεσάνη. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο Τυχερό και το Πέταλο άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jadarma) άναψαν φωτιές εντός των συνόρων τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μία ενέργεια στην οποία προβαίνουν για πρώτη φορά, απλά είχαν καιρό να κάνουν, κυρίως λόγω κορονοϊού.Όπως αναφέρουν αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές, πάντως, κατά μήκος του Έβρου ποταμού αλλά και στον φράχτη δεν έχει εμφανιστεί κανένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών που να προσπαθήσει να περάσει παράνομα στην Ελλάδα».

tags: Έβρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)