to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 14.03.2022

Διεθνή

Αμπράμοβιτς, Ντεριπάσκα και άλλοι Ρώσοι ολιγάρχες στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία επτά Ρώσων επιχειρηματιών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ


Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

Οι επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί ανήκουν στον «εσωτερικό κύκλο» του Ρώσου προέδρου.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι' αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. «Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του ΗΒ προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη εκείνων που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή νοσοκομείων» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

«Οι σημερινές κυρώσεις δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι ολιγάρχες και οι κλεπτοκράτες δεν έχουν θέση στην οικονομία ή την κοινωνία μας. Με τους στενούς δεσμούς τους με τον Πούτιν είναι συνένοχοι στην επιθετικότητά του» σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, που τόνισε ότι το Λονδίνο δεν σταματήσει να αυξάνει την πίεση στον Πούτιν έχρι να «πνίξει» τα κεφάλαια για τη «βάναυση πολεμική μηχανή του».

Επίσης, το βρετανικό ΥΠ.ΕΞ. ανακοίνωσε ότι ο νόμος για το οικονομικό έγκλημα, που θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση «να προχωρήσει περισσότερο και πιο γρήγορα από ποτέ όσον αφορά τις κυρώσεις».

Το Φόρεϊν Όφις ανέφερε πως οι ολιγάρχες έχουν συλλογική καθαρή περιουσία περίπου 15 δισεκατομμυρίων λιρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)