to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλλο Κατρούγκαλος, άλλο Χατζηδάκης

Είδαμε κάποια ανάλογη αντίδραση από τα τηλεοπτικά κανάλια και γενικότερα από την πλειονότητα των ΜΜΕ; Ακούσαμε πουθενά για χαράτσια και φορομπηχτικές πολιτικές;


 φωτ.: INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Για να ξέρουμε τι λέμε και τι μας γίνεται. Θυμάστε φυσικά τη δήλωση Κατρούγκαλου λίγες μέρες πριν από τις εκλογές περί αύξησης εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θυμάστε επίσης τον θόρυβο που αυτομάτως ξεσήκωσαν η Ν.Δ. και τα τηλεοπτικά κανάλια που πήραν τη σκυτάλη από το Μέγαρο Μαξίμου. Θυμάστε τον πανικό που έπεσε και στην Κουμουνδούρου, που έσπευσε τότε να ξηλώσει άρον-άρον τον Κατρούγκαλο από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μήπως και ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που έμοιαζε να μην μαζεύεται, αφού ένα ολόκληρο σύστημα ενημέρωσης και επικοινωνίας φρόντισε να τρομοκρατήσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους για το κακό που τους επιφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αμέσως μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κοινή εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών ήταν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χάσει τουλάχιστον 5 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της δήλωσης Κατρούγκαλου. Μια δήλωση που, αν και κινούνταν στο πλαίσιο του θεωρητικού, ήταν ικανή να προκαλέσει τεράστια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που την πλήρωσε και με το παραπάνω.

Μόλις λίγους μήνες μετά, το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκτός του ότι αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας ελέγχου της φοροδιαφυγής, έρχεται και επιβάλλει στους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που θεωρητικά θα τους επέβαλε ο Κατρούγκαλος.

Και λοιπόν; Είδαμε κάποια ανάλογη αντίδραση από τα τηλεοπτικά κανάλια και γενικότερα από την πλειονότητα των ΜΜΕ; Ακούσαμε πουθενά για χαράτσια και φορομπηχτικές πολιτικές; Ίσα-ίσα που η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση μερίδα του Τύπου ήρθε χθες να πανηγυρίσει γι’ αυτά που όταν τα είχε αναφέρει ο Κατρούγκαλος, τα χαρακτήριζε ως ληστρικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οπότε, όχι μόνο δεν φαίνεται να χάνει η Νέα Δημοκρατία κάτι αντίστοιχο με τις 5 μονάδες που έχασε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά, απεναντίας, μπορεί σε μελλοντικές δημοσκοπήσεις να βγει ενδεχομένως και κερδισμένη αν αναλογιστεί κανείς το πώς παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)