to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλλήθωρη δημοσιογραφία (με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές)

Τα φοβικά ΜΜΕ οργίασαν ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα με συνεχείς αναφορές στην υποτιθέμενη φωτογραφική(;) διάταξη για τον Σάββα Ξηρό, φτάνοντας στο σημείο να απευθύνουν σε κάθε βουλευτή ή ευρωβουλευτή -κι ενώ το θέμα συζήτησης ήταν άσχετο- το ερώτημα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.


Δημοσιογράφοι, που θεωρούν αυτονόητη τη συμφωνία με κάθε οικονομικό μέτρο που προκρίνει η Ε.Ε. και τα θεσμικά της όργανα, αρνούνται τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες, δεσμεύσεις, εκθέσεις, ακόμα και καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ορισμένοι μάλιστα κατέφυγαν ακόμη και στο επιχείρημα να γίνει δημοψήφισμα για το αν όλοι συμφωνούμε να είναι σεβαστά τα δικαιώματα μιας μειονότητας, πράγμα που διεθνώς απαγορεύεται ηθικά και ουσιαστικά με όλους τους κανόνες δικαίου, δεδομένου ότι τα δικαιώματα μιας οποιασδήποτε μειονότητας είναι θέμα που δεν επιτρέπεται να ψηφίζεται από την πλειονότητα.

Η διαφαινόμενη αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας ενεργοποίησε τα φοβικά σύνδρομα των ΜΜΕ | 

Το αστείο δε είναι ότι οι ίδιοι αυτοί κύριοι θεωρούν ακραία συμπεριφορά ακόμα και την αναφορά ή, χειρότερα, την προσφυγή σε δημοψήφισμα για οικονομικά ή άλλα θέματα που αφορούν πραγματικά όλους τους πολίτες.

Τι προβλέπει όμως στ’ αλήθεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Σύμφωνα και με το Σύνταγμα της Ελλάδας, θα υπάρχει μία ποινή για κάθε κρατούμενο και συγκεκριμένα η ποινή που καθορίζεται από το δικαστήριο, και όχι μια δεύτερη υπό την οποιαδήποτε μορφή, όπως είναι αυτή των φυλακών τύπου Γ’ με περιορισμό δικαιωμάτων και απομόνωση.

Οι βαριά άρρωστοι και οι βαριά ανάπηροι όπως και οι πολύ ηλικιωμένοι, είτε πρόκειται για ένα βιαστή είτε για τον δολοφόνο του Φύσσα είτε για τον δολοφόνο του Λουκμάν είτε για το Σάββα Ξηρό είτε για τον Ακη Τσοχατζόπουλο είτε για τον ανώνυμο εγκληματία, έχουν όλοι ανεξαιρέτως δικαίωμα απόλυσης υπό όρους ή κατ’ οίκον περιορισμού αν η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται βαριά και μη αναστρέψιμη, αν κινδυνεύει η ζωή τους ή είναι λόγω ηλικίας απολύτως αδύνατο να αποτελούν πλέον κίνδυνο για την κοινωνία.

Τα ανήλικα παιδιά μέχρι και 18 ετών θα έχουν άλλου τύπου σωφρονιστική φροντίδα, παρακολούθηση και δικαστική επιμέλεια κι όχι τη «συνήθη» εκπαίδευση στο «πανεπιστήμιο» των φυλακών, πλην όσων έχουν διαπράξει εγκλήματα βαριά, όπως ανθρωποκτονία.

Ολοι οι εξαρτημένοι θα έχουν δικαίωμα στην απεξάρτηση (εντός και εκτός φυλακών) και τα παλιά αδικήματα λόγω χρήσης θα εκτελούνται εφόσον οι κρατούμενοι δεν ολοκληρώνουν το πρόγραμμα. Θα σταματήσει το φαινόμενο να ενεργοποιούνται παλιά εντάλματα μετά από χρόνια, όταν οι εξαρτημένοι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει στην επανένταξη με επιτυχία.

Θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές (...διαβάστε τη συνέχεια στο efsyn.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)