to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 08.10.2015

Κοινωνία

Αλληλέγγυα Πόλη: Συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες – Στο Παλέ Γαλατσίου τα είδη που συγκεντρώθηκαν

Εδώ και τρεις εβδομάδες εκατοντάδες κόσμου έχουν βρεθεί στο χώρο της “Ομπρέλας” για να συνεισφέρουν με ότι μπορούν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα αναγκαία είδη για μια πιο ανθρώπινη διαβίωση των ανθρώπων που άφησαν τη χώρα τους, τις ζωές και τα σπίτια τους, για να βρεθούν μακρυά από το πόλεμο.


Η συμμετοχή των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας στο κάλεσμα αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης, “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης”, για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συνεχίζει να είναι συγκινητική. Εδώ και τρεις εβδομάδες εκατοντάδες κόσμου έχουν βρεθεί στο χώρο της “Ομπρέλας” για να συνεισφέρουν με ότι μπορούν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα αναγκαία είδη για μια πιο ανθρώπινη διαβίωση των ανθρώπων που άφησαν τη χώρα τους, τις ζωές και τα σπίτια τους, για να βρεθούν μακρυά από το πόλεμο.

Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη στο προσωρινό κέντρο διαμονής προσφύγων στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Π. Φάληρο, όπου παραδόθηκαν τα πρώτα είδη που είχαν συγκεντρωθεί, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης, με τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, βρέθηκε στο Παλέ Γαλατσίου με σκοπό να παραδώσει τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα στους ανθρώπους που διαμένουν εκεί, καθώς και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα.

Στο συγκεκριμένο χώρο αυτή τη στιγμή διαμένουν περίπου 700 πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά. Στο χώρο λειτουργεί ιατρείο και φαρμακείο αλληλεγγύης που φροντίζει για την υγεία αυτών των ανθρώπων αλλά και κοινωνικό παντοπωλείο – συσσίτιο για την κάλυψη των γευμάτων των προσφύγων. Πολύ σημαντική είναι κι η συνεισφορά της Πολεμικής Αεροπορίας που συνδράμει καθημερινά για τα γεύματα των ανθρώπων αυτών.

Σήμερα εκδόθηκε και νέα λίστα με αναγκαία είδη για τους πρόσφυγες του Παλέ, η οποία παρατίθεται παρακάτω:

Τρόφιμα: Μικρά νερά, Γάλατα (μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία), Κρουασάν – Κράκερ – Μπσκότα – Πατατάκια, Όσπρια – Ζυμαρικά, Τσάι Πράσινο (όχι με γεύσεις), Ποτήρια – Πιάτα _ Μαχαιροπίρουνα (μιας χρήσης, Βραστήρες.

Είδη σωματικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, Σερβιέτες, Σαπούνια – Σαμπουάν – Αφρόλουτρα, Μωρομάντηλα, Οδοντόκρεμες – Οδοντόβουρτσες.

Βρεφικά είδη: Μπιμπερό, Πιπίλες, Πάνες (όλων των ηλικιών), Κρέμες για συγκάματα.

Φάρμακα: Ρινικά σπρέυ, Β2 Κορτικοστεροειδή εισπνεόμενα, Φυσιολογικοί οροί μύτης, Tracisan, Αυτοκόλλητες γάζες για εγκαύματα, Φυσιολογικοί οροί ενδοφλέβιοι, Συσκευή ορού, ΣΤΑΤΟ, Θερμόμετρα, Αντιβιωτικά για ενήλικες, Σπασμολυτικά (π.χ. BUSCOPAN), Ηλεκτρολύτες, Ζυγαριά.

Ρουχισμός: Κουβέρτες – Σεντόνια – Πετσέτες, Εσώρουχα (παιδικά, γυναικεία, ανδρικά).

Άλλα είδη: Σκηνές – Υπνόσακοι, Ταξιδιωτικά σακίδια πλάτης.

Είδη καθαρισμού: Χλωρίνες, Σφουγγαρίστρες – Κουβάδες – Σκούπες Φαράσια.

Όσοι και όσες θέλουν και μπορούν να συνδράμουν στη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα παραπάνω αναγκαία είδη, μπορούν καθημερινά, να τα φέρνουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού «Ομπρέλα», στην οδό Μενελάου 90, στο Ίλιον, κατά τις πρωινές (10πμ – 2μμ) και απογευματινές ώρες (6μμ – 9μμ).

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)