to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 18.09.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο λαός έχει κριτήριο και ξέρει ποιοι αποτελούν το σύστημα (βίντεο)

Το δίλημμα της Κυριακής είναι αν θα επανέλθει το παλιό, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη


Διαβάστε ακόμα τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στα ΝΕΑ: Ο κόσμος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 2 διαφορετικά σχέδια

Το δίλημμα στις κάλπες είναι αν θα επανέλθει το παλιό, ή θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1. Οι εκλογές την Κυριακή έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα ενώ  τόνισε ότι "δεν είναι όλοι ίδιοι" ποιος ευθύνεται για τη λίστα Λαγκάρντ, το Χριστοφοράκο και τη Siemens; "Ο κ. Μεϊμαράκης ηγείται του ψηφοδελτίου του κ. Σαμαρά, με τα ίδια πρόσωπα"." Ο κ. Βορίδης ο κ. Γεωργιάδης που περηφανευόταν ότι τα μέτρα της τρόικα ήταν δικές του ιδέες".

«Το 62% του ΟΧΙ ήταν ένα «γαμώτο» του ελληνικού λαού» και πράγματι κερδίσαμε με το δημοψήφισμα. Πετύχαμε μια καλύτερη συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χαμηλότερα πλεονάσματα και το χρέος στο τραπέζι τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Γ. Παπαδάκη, στο ερώτημα αν μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ναι.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο ΠρωινόΑΝ1 εξήγησε ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η χρηματοπιστωτική ασφυξία καθώς οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν ζητήσει παράταση μόνο για 2 μήνες του προγράμματος κάτι που έφερε νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

«Δώσαμε μάχη με το κατεστημένο το χρηματοοιονομικό κατεστημένο της Ευρώπης που δεν ήθελαν να δώσουν το παραμικρό στη χώρα» σημείωσε για τον αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους 7 μήνες διακυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε στα φιλολαϊκά μέτρα που πήρε στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση που είχε θεωρηθεί «μονομερής ενέργεια» με τον οποίο όμως 300.000 άνθρωποι έχουν ένα πιάτο φαί που δεν είχαν, 200.000 άνθρωποι έβαλαν ρεύμα που δεν είχαν και 50.000 πήραν επίδομα στέγης, ενώ πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας ρύθμισαν τα χρέη τους. Ταυτόχρονα αποποινικοποιήθηκαν τα χρέη κάτω από 30.000 ευρώ που απειλούσαν με φυλάκιση τους μικρομεσαίους και τα αδύναμα οικονομικά στρώματα. Επιπλέον επαναπροσλάβαμε τους άδικα απολυμένους, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς, ΕΡΤ ενώ καταργήσαμε την είσοδο των 5 ευρώ που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στα νοσοκομεία.

Δώσαμε μια πρωτοφανής μάχη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για τα δημοσιονομικά και για τις συντάξεις. Είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να ματώσουμε για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει. Και το πράξαμε. "Δώσαμε μια πρωτοφανής μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν μας έδιναν μια συμφωνία που δεν μας παρείχε χρήματα βάλαμε τον ελληνικό λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέσω του δημοψηφίσματος". Επιπλέον εξήγησε ότι «όποια συμφωνία και να φέρναμε θα είχε τον ορισμό μνημόνιο. Γιατί έτσι γίνονται στην Ε.Ε. οι συμφωνίες που συνοδεύονται με δανεικά.

Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταργήσει τις Σ.Σ.Ε. και είχε υπογράψει τις ομαδικές απολύσεις. Αντιθέτως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την προστασία στην α' κατοικία όπως και την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Τόνισε επίσης ότι ποτέ δεν είχε κρυφό σχέδιο εξόδου από το ευρώ όπως τον κατηγορούσε η Ν.Δ. "Πήρα τη δύσκολη απόφαση να μη γίνω ήρωας μιας βραδιάς" είπε προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα λαϊκά στρώματα, τους ανθρώπους που είχαν τους κόπους μιας ζωής στις τράπεζες. Την ώρα που κάποιοι άλλοι τα είχαν έξω, σε off shore, σε λίστες, οι οποίοι αν βγαίναμε από το ευρώ, θα ερχόντουσαν μετά και θα αγόραζαν σε μια μέρα την Ελλάδα.

"Δεν είναι όλοι ίδιοι", ποιος ευθύνεται για τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens και το Χριστοφοράκο;

Άθλια επίθεση εναντίον μου οι κατηγορίες του κ. Θεοδωράκη, για την οικογένειά μου. "Τι ακριβώς θέλουν να πουν με όλα αυτά;" είναι αθλιότητες και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν βγει από ένα δοκιμαστικό σωλήνα του συστήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι βάλλουν με απίστευτες κατηγορίες εναντίον της οικογένειάς του με μόνο σκοπό να καλύψουν ότι οι ίδιοι είναι μέσα σε ένα σύστημα διαπλοκής που ευθύνεται για τα σημαντικότερα σκάνδαλα της χώρας. "Θα γυρίσουν μπούμεραγκ" επειδή 40 χρόνια έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. "Τον Χριστοφοράκο, ποιος τον έκανε;, τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, ποιος τα έκανε;" "Δεν είναι ίδιοι όλοι, ο λαός έχει γνώση και κριτήριο" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας τον "δημοψηφισματικό χαρακτήρα" που έχει η κάλπη και αυτή την Κυριακή.

Τέλος απηύθυνε μήνυμα στους νέους ανθρώπους να μην επιτρέψουν σε άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους ενώ επεσήμανε ότι κάθε ψήφος χαμένη θα επαναφέρει αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται

«Σημαντικότερο λάθος ήταν ότι στην 20η Φλεβάρη δεν απαίτησα να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα» παραδέχθηκε ξεκάθαρα ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «λάθη δεν κάνουν, μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν».

Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική αλλαγή που επετεύχθη στην Ευρώπη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη της διαπραγμάτευσης άλλαξε το πρόσημο που παλαιότερα ήταν εις βάρος του ελληνικού λαού. Από τους «τεμπέληδες» Έλληνες περάσαμε στα κινήματα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού ο οποίος, αδίκως βασανίστηκε όλα αυτά τα χρόνια και είχε το θάρρος να βγει μπροστά. «Ο ελληνικός λαός πήρε ανάσα αξιοπρέπειας και περηφάνιας».

Εξήγησε τέλος ότι «στο δημοψήφισμα το ερώτημα δεν ήταν ευρώ ή δραχμή. Δεν μετέτρεψα το ΟΧΙ σε ναι, το ΟΧΙ ήταν σε μια άθλια συμφωνία. Το όχι δεν ήταν ρήξη αλλά εντολή διαπραγμάτευσης. Μύθος ότι η συμφωνία που φέραμε έχει περισσότερα μέτρα. Είχαμε τη στάση της ευθύνης. Ας μας κρίνουν αν πιστεύουν ότι «πουλήσαμε» το παιχνίδι στη διαπραγμάτευση. Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, μια καλύτερη συμφωνία». Ενώ για τα capital controls πρόσθεσε ότι επιβλήθηκαν εξυπηρετώντας το σχέδιο της αριστερήςη παρένθεσης που από την αρχή ήταν ο μοναδικός σκοπός και στόχος τους. "Έκλεισαν τις τράπεζες  για να χάσουμε στο δημοψήφισμα και να πέσει η κυβέρνηση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)