to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 11.08.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Μόνη δημοκρατική διέξοδος από τη θεσμική κατρακύλα Μητσοτάκη είναι η προσφυγή στις κάλπες»

Για «επιχείρηση πλήρους αποπροσανατολισμού από τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη αλλά και του αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην χώρα», έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Κόκκινο 105.5 για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.


O Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ακόμα: «Με τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την ασφυκτική πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, δεν μπορεί ούτε η ατζέντα να αλλάξει ούτε να υλοποιηθεί το εξωφρενικό σχέδιο της κυβέρνησης να μετατραπούν τα θύματα των παρακολουθήσεων σε κατηγορούμενους».

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ως πρώτη του ενέργεια όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση να μεταφέρει στο γραφείο του την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ και να αλλάξει φωτογραφικά τον νόμο ώστε ο εκλεκτός του να αναλάβει την διοίκησή της», υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «πριν από λίγους μήνες προχώρησε σε αλλαγή του νόμου ώστε να μην ενημερώνονται οι πολίτες που υφίστανται την παρακολούθηση για την άρση του απορρήτου τους». «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε την επιχείρηση που έφτασε μέχρι και την παρακολούθηση ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «το να επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης λόγους εθνικής ασφαλείας για την παρακολούθηση ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος μας γυρίζει σε πολύ σκοτεινές εποχές».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που επί 3 ολόκληρα χρόνια έχει απαξιώσει πλήρως την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, του δημοσίου ελέγχου και του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Το είδαμε στην απαξίωση του ΕΣΥ κατά την πανδημία, το βλέπουμε στην οικονομία, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ακρίβεια και βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια αλλά και στην αδιαφανή διαχείριση πολύ σημαντικών κονδυλιών για την χώρα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Είναι πλέον απολύτως σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είμαι μόνο ανίκανη, νεοφιλελεύθερη και αυταρχική, αλλά και επικίνδυνη για τον τόπο», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Μόνη δημοκρατική λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα δώσει διέξοδο στις πολλαπλές κρίσεις και την θεσμική κατρακύλα που βιώνουμε» κατάληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/tuaKips9Y6Y

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)