to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 11.01.2024

Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η σημερινή συναυλία των Τiger Lilies στην πλατεία Εξαρχείων

Οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες ενημερώνουν πως τελικά η αυτοοργανωμένη συναυλία με τους Tiger Lilies, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην κατειλημμένη από τις λαμαρίνες και την Αττικό Μετρό πλατεία Εξαρχείων, ακυρώνεται.


Τα Εξάρχεια δεν θα σταματήσουν ποτέ να εκπλήσσουν τον κόσμο της Αθήνας και ιδίως το εναλλακτικό κομμάτι της, το οποίο διατηρεί τις αναφορές του στην ιστορική γειτονιά. Δυστυχώς, ακόμη μία φορά, για τους λάθος λόγους, καθώς, όπως πληροφορούν οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες της συναυλίας με τους Tiger Lilies η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην κατειλημμένη από τις λαμαρίνες και την Αττικό Μετρό πλατεία Εξαρχείων, τελικά ακυρώνεται. Ο λόγος, ότι «ορισμένοι» διαφώνησαν με την παρουσία της μπάντας στην πλατεία λόγω δηλώσεών τους κατά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αποτέλεσμα η διοργάνωση να μην αισθάνεται πως η συναυλία μπορεί να διεξαχθεί με τους μίνιμουμ όρους ασφάλειας, προβαίνοντας έτσι στην ανακοίνωση της ακύρωσής της.

Η νεότερη ανακοίνωση της διοργάνωσης έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι στην γειτονιά μας στα Εξάρχεια εκφράζουν τις αρνητικές τους απόψεις κατά της συναυλίας των Tiger Lilies στην πλατεία - ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υποστήριξη τους υπέρ της Ουκρανίας που κατά πολλούς θεωρείται προβληματική όσο αφορά την ιδεολογία του γκρούπ – επειδή στόχος της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν να ενώσει και φέρει κοντά και όχι να διχάσει τους ανθρώπους είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σημερινή συναυλία - λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσαμε σε οποιονδήποτε».

Για ιστορικούς πλέον λόγους παραθέτουμε το αρχικό κάλεσμα στη «Μεγάλη αυτοοργανωμένη συναυλία - γιορτή»:

«ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 21.30
Στα Εξάρχεια ανέκαθεν, έρχονταν αντιμέτωποι δυο ασύμβατοι κόσμοι μεταξύ τους: Ο κόσμος των ιδεών, της διαφορετικότητας και της κουλτούρας, με αυτόν του ολοκληρωτισμού και της εξουσίας. Σήμερα με πρόφαση την ανάπλαση της περιοχής, η Ιστορική πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοστάσιο για την δημιουργία μιας άχρηστης γραμμής του μετρό που αφενός δεν εξυπηρετεί τίποτα, αφετέρου θα μπορούσε να γίνει αλλού. Αποτέλεσμα η καταστροφή του μόνου χώρου πρασίνου στην περιοχή, τον μόνο ελεύθερο δημόσιο χώρο που μπορούσαν να παίξουν παιδιά αλλά και πεδίο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής. Σαν να μην έφθαναν αυτά το κράτος εγκαταστάθηκε επιβάλλοντας την εξουσία του μέσω της αστυνομικής κατοχής με την 24ωρη παρουσία τους.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, για τις ανάγκες τις διάνοιξης του μετρό το εργοτάξιο επεκτείνεται και σύντομα οι λαμαρίνες θα καταβροχθίσουν ότι απέμεινε στην πλατεία και στους γύρο δρόμους αλλάζοντας οριστικά την όψη της περιοχής που πραγματικά θα γίνει αδιάβατη. Γνωρίζουμε ότι ο εξευγενισμός στοχεύει όχι στην ανάπλαση, αλλά στην εκδίωξη των κατοίκων από τις κοινότητες τους προς όφελος της κερδοφορίας της αδηφάγας κτηματομεσιτικής αγοράς. Η ανάπλαση υπόσχεται έναν νέο θαυμαστό κόσμο χωρίς κατοίκους αλλά μόνο με καταναλωτές.

Σε πείσμα όλων που μας θέλουν υποταγμένους στην βαρβαρότητα, μοναχικούς και θλιμμένους. Τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά αντιστέκονται!

Οι ιδέες και το ανήσυχο πνεύμα της περιοχής δεν παραδίδονται ούτε εξευγενίζονται, παραμένουν εδώ πιο δυνατές από την καταστολή, ομορφότερες από την ασχήμια των λαμαρίνων.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στις 9:30 καλούμε όλους σε μια αυτοοργανωμένη συναυλία -γιορτή με τους Tiger Lillies, έξω από το εργοτάξιο, μπροστά στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque. Nα ξαναδώσουμε ζωή μια ακόμα φορά στην πλατεία, αναδεικνύοντας ότι εμείς δημιουργούμε εκείνοι καταστρέφουν.

Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα στην μοναξιά των καιρών και στις αδυσώπητες λαμαρίνες
είσοδος ελεύθερη για όλους»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)