to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 06.05.2017

Διεθνή

Ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν σε εκδήλωση αριστερών οργανώσεων στη Λεμεσό - Συνελήφθη 57χρονος δικηγόρος (βίντεο)

Ομάδα 20 περίπουν φασιστών επιτέθηκε με ξύλα, λοστους και πέτρες και έχοντας καλυμμένα πρόσωπα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το «Γρανάζι» μαζί με την «Αριστερή Κίνηση Θέλουμεν Ομοσπονδία» την Παρασκευή 5/5/2017


Στη σύλληψη ενός 57χρονου άνδρα, ο οποίος καταζητείτο από χθες για τα χθεσινά επεισόδια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) προχώρησε η Αστυνομία. Τη σύλληψη γνωστοποίησε από τη Λεμεσό ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Η αστυνομία είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δυο πρόσωπα μετά τη χθεσινή επίθεση ακροδεξιών κουκουλοφόρων σε εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη τα εντάλματα αφορούν ένα 52χρονο και έναν 57χρονο. 

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα Πολίτης, να αποτρέψουν την πραγματοποίηση συζήτησης με θέμα «Η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και μπροστά στην διχοτόμηση» που διοργάνωσε η Αριστερή Κίνηση - Θέλουμε Ομοσπονδία και το Γρανάζι στη Λεμεσό, επιχείρησαν ακροδεξιοί τραμπούκοι που εμφανίστηκαν στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας ρόπαλα και πετώντας αντικείμενα, τραυματίζοντας ελαφρά δύο άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γύρω στις 19:00 περίπου 15 με 20 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά στην είσοδο του ΤΕΠΑΚ ρίχνοντας φυλλάδια της οργάνωσης Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα, πριν αρχίσουν να επιτίθενται σε παρευρισκόμενους, με κάποιους μάλιστα να ρίχνουν τούβλα. Σύμφωνα με την αστυνομία στο σημείο υπήρχε ήδη περιπολικό, όμως χρειάστηκε να κληθούν ενισχύσεις, οπότε και οι τραμπούκοι τράπηκαν σε φυγή. Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και έτυχαν των πρώτων βοηθειών από άτομα που άλλους παρευρισκομένους. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες με σκοπό να προχωρήσει σε συλλήψεις. Η εκδήλωση ξεκίνησε και συνεχίστηκε κανονικά.
 

Βίντεο από την επίθεση


 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Κουκουλοφόροι, που κρατούσαν ρόπαλα, προκάλεσαν αναστάτωση σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο ΤΕΠΑΚ με θέμα "Η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και στη διχοτόμηση", με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά κάποιοι παρευρισκόμενοι.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, είκοσι περίπου κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν γύρω στις 19:00 στο προαύλιο του κτιρίου "Ανδρέας Θεμιστοκλέους" και ήρθαν σε διαπληκτισμό και συμπλοκή με συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ ακολούθως εγκατέλειψαν το χώρο, πριν την άφιξη της Αστυνομίας.

Η σκηνή παρέμεινε για ώρες αποκλεισμένη και γίνονται έρευνες από την Αστυνομία, οι οποίες στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς στο χώρο ρίφθηκαν φυλλάδια όπου αναγράφεται το όνομα εθνικιστικής κίνησης.

Εξετάζονται επίσης φωτογραφίες καθώς και βίντεο που κάποιοι εκ των παρευρισκομένων τράβηξαν την ώρα εκείνη.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Αριστερή Κίνηση "Θέλουμε Ομοσπονδία" και "Γρανάζι", με ομιλητές τον ακαδημαϊκό Γρηγόρη Ιωάννου από την ΑΚΘΟ και τον Σάμο Σαμουήλ, από το Γρανάζι.



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠτΔ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ
Η ειρήνη στον τόπο μας απαιτεί διάλογο. Καταδικάζω τη βία και τις επιθέσεις κουκουλοφόρων. Ζητώ τάχιστα τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ΠτΔ, με αφορμή τα επεισόδια χθες βράδυ στο ΤΕΠΑΚ, σε εκδήλωση με θέμα "Η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και στη διχοτόμηση".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΕΔΕΚ

ΑΚΕΛ: Καταδίκη της φασιστικής επίθεσης σε εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση φασιστικών στοιχείων ενάντια σε πολίτες που πραγματοποιούσαν εκδήλωση για την Ομοσπονδία στο ΤΕΠΑΚ. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά επίθεση από φασίστες με αφορμή το Κυπριακό, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει κάθε νουνεχή πολίτη αυτής της χώρας. Ο φασισμός δεν πρέπει να αφεθεί να σηκώσει κεφάλι. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ καλεί την κοινωνία να αντιδράσει.

Ταυτόχρονα, καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να αντιδράσει και να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις. Η εμπειρία έχει πολλές φορές αποδείξει ότι η διστακτικότητα και οι παλινδρομήσεις να αντιμετωπιστούν ο φασισμός, ο εθνικισμός και η ακροδεξιά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλα προβλήματα και τραγωδίες. Ο λαός μας ακόμα υποφέρει από την καταστροφική δράση του εθνικισμού και του φασισμού. 

Σαν μια πρώτη, άμεση αντίδραση, στη φασιστική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ, το ΑΚΕΛ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, απόψε στις 19:30 στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό και καλεί κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να συμμετέχει.

ΕΔΕΚ: Καταδικάζουμε τα χθεσινά επεισόδια βίας στο ΤΕΠΑΚ

Καταδικάζουμε τη χθεσινή συμπεριφορά των κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ η οποία δημιουργεί αχρείαστη ένταση και διχόνοια στο λαό.

Αυτές οι ενέργειες ενδεχομένως να δίνουν επιχειρήματα σε όλους όσους ουσιαστικά δεν θέλουν να γίνει αλλαγή στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίλυση του κυπριακού. Ειδικότερα σε αυτή την χρονική στιγμή, όπου οι πρωταγωνιστές της λανθασμένης τακτικής που ακολουθείται σήμερα, συμπεριλαμβανόμενου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά έχουν αποδεχτεί την αποτυχία της.

(με πληροφορίες από newsit.com.cy και Πολίτης)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)