to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 24.12.2021

Κοινωνία

Ανείπωτη τραγωδία: Αυξάνονται οι νεκροί του ναυαγίου στα Αντικύθηρα

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 11 νεκροί (9 γυναίκες και 2 άνδρες)), ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται


Δυο μέρες μετά την τραγωδία στην Φολέγανδρο, τουλάχιστον 11 σοροί, έχουν περισυλλεγεί - έως τώρα - από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με πρόσφυγες καθώς μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός από το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες.

Οι σοροί των προσφύγων περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού με τη βοήθεια υποβρύχιας έρευνας από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε εντός του ιστιοφόρου που βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο της προσάραξης.

Στο μεταξύ από τη νησίδα Πρασονήσι, όπου βρήκαν καταφύγιο μετά την προσάραξη του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν, απεγκλωβίστηκαν το πρωί της Παρασκευής με ασφάλεια 90 άτομα, τα οποία επιβιβάστηκαν στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού.

Οι έρευνες στην περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη με την συνδρομή κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, οι 90 διασωθέντες μετανάστες (52 άνδρες, 11 γυναίκες και 27 ανήλικοι) που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων.

   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές. Οι άνθρωποι κάλεσαν χθες (Πέμπτη) σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 100 άτομα αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)