to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 24.12.2013

Διεθνή

Αίγυπτος: «Τρομοκρατική Οργάνωση» η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο Χαζέμ Μπεμπλαουί χαρακτήρισε την Μουσουλμανική Αδελφότητα "τρομοκρατική οργάνωση", λίγο μετά από τη βομβιστική επίθεση με 14 νεκρούς


Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χαζέμ Μπεμπλαουί χαρακτήρισε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ως "τρομοκρατική οργάνωση", λίγο μετά από τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά κτιρίου της αστυνομίας με 14 νεκρούς, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

A damaged area is seen after an explosion at a security building in Mansoura city, the capital of Dakahlyia Governorate, about 120 km (75 miles) northeast of Cairo, December 24, 2013 (Reuters / Stringer)

Η Αίγυπτος έχει περιέλθει από τις αρχές του καλοκαιριού σε ένα φαύλο κύκλο βίας. Από τη μία πλευρά , η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον στρατό de facto καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι και από την άλλη πλευρά , ομάδες τζιχαντιστών , μερικοί από τους οποίους συνδέονται με την Αλ Κάιντα , εξαπολύουν τακτικές επιθέσεις κατά της αστυνομίας και του στρατού.

Kαταδικάζει την επίθεση η Μουσουλμανική Αδελφότητα 

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την πλευρά της, καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση:

"Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή της Μανσούρα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρεί την πράξη αυτή ως επίθεση εναντίον της ενότητας του αιγυπτιακού λαού και ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)