to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 09.10.2023

Πολιτική

Αχιλλέας Μπέος: Κράτος εν κράτει - Κανείς δεν τολμά να τον αγγίξει

Καμιά παρέμβαση εισαγγελέα μέχρι και αυτή την ώρα για τη χυδαία και ρατσιστική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη


Ο δήμαρχος Βόλου φαίνεται ότι είναι υπεράνω του νόμου καθώς καμιά αντίδραση από εισαγγελική αρχή δεν έχει υπάρξει μέχρι και αυτή την ώρα για τη χυδαία, ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση που εξαπέλυσε σε ζωντανή σύνδεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αχιλλέας Μπέος και ο ομοφοβικός οχετός του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, συνιστά σκαστή παραβίαση του νόμου για τη ρητορική του μίσους, αδίκημα που διώκεται αυταπάγγελτα.

Όπως σημείωναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες Κυριακή (8/10) αμέσως μετά τις χυδαίες δηλώσεις Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη,

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη».

Παράλληλα, επεσήμαναν:

«Θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος. Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως.  Περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

Να σημειωθεί ότι σε διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα υπάρχουν δηλώσεις από ανώνυμες δικαστικές πηγές που φέρονται να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει μήνυση για να κινηθούν νομικές διαδικασίες.

Αν πράγματι έχει γίνει τέτοια διαρροή, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εφαρμογής του νόμου για τη ρητορική μίσους όσον αφορά στην περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου.

Και είναι, τουλάχιστον, εξαιρετικά περίεργο να μην αναγνωρίζεται η παραβίαση του νόμου από τον δήμαρχο Βόλου καθώς οι χυδαίες, ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η επιτομή της ρητορικής του μίσους καθώς με πρόθεση και δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη, όπως ο νόμος επιτάσσει.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)