to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 29.05.2012

Οικονομία

Αγορές: Το μνημόνιο ασφαλές με το Σαμαρά

Παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες εγχώριας κατανάλωσης, είναι προφανές ότι η Δεξιά παράταξη των συνιστωσών και του μνημονίου παρέχει πλήρη εχέγγυα στις αγορές για την συνέχιση της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας.


Ενδεικτικό είναι το ενθουσιώδες κλίμα στο διεθνή τύπο των αγορών, ο οποίος πανηγυρίζει για την άνοδο των χρηματιστηρίων, ως αποτέλεσμα του δημοσκοπικού προβαδίσματος της ΝΔ, στις τελευταίες έρευνες γνώμης. Φράσεις όπως “υπέρμαχο της λιτότητας”, “υπέρ της εφαρμογής της διαφιλονικούμενης συμφωνίας διάσωσης” και “υπέρ του προγράμματος στήριξης” χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως χαρακτηρισμοί με... θετικό πρόσημο για τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, για τα χρηματιστήρια το κλίμα ασφάλειας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την απουσία αμφισβήτησης της στρατηγικής των μνημονίων. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές, ότι η αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ έχει χαρακτήρα...  προεκλογικό. Παρακάτω, παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου:


The New York Times/International Herald Tribune, Global Edition- Global Business with Reuters

"Global stocks and the euro gained Monday, after Greek opinion polls published over the weekend suggested that parties favoring the implementation of the country’s contested bailout agreement would be able to form a government after June 17 elections."


Μτφ: Οι μετοχές διεθνώς και το ευρώ κέρδισαν σε αξία την Δευτέρα, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα από τις οποίες φαίνεται ότι τα κόμματα που είναι υπέρ της εφαρμογής της διαφιλονικούμενης συμφωνίας διάσωσης της χώρας θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου. 



BBC NEW BUSINESS

"Shares were boosted after a weekend poll in Greece showed growing support for a pro-austerity conservative party."


Μτφ: Οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν έπειτα από τις δημοσκοπήσεις του σαββατοκύριακου στις οποίες καταγράφεται ενίσχυση του συντηρητικού κόμματος,  υπέρμαχου της λιτότητας.
 


Bloomberg Businessweek

"The pound weakened for the first time in five days against the euro as Greek polls showed greater support for the pro-bailout New Democracy party before elections next month, damping demand for U.K. assets as a refuge."


Μτφ: Η αξία της λίρας σε σχέση με το ευρώ έπεσε για πρώτη φορά έπειτα από 5 ημέρες καθώς οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έδειξαν ότι ενόψει των εκλογών τον επόμενο μήνα ενισχύεται το κόμμα της Νέας  Δημοκρατίας που είναι υπέρ του προγράμματος «στήριξης» [δανειακή σύμβαση –μνημόνιο], πράγμα το οποίο μειώνει τη ζήτηση ως καταφύγιο για τα περιουσιακά στοιχεία του Η.Β..   
  


Financial Times

"The euro and growth-focused assets are rallying after polls showing Greece’s pro-bailout parties gaining support ahead of the country’s June election reduced fears about Athens ditching the single currency."


Μτφ: Ράλι κάνουν στις αγορές οι τιμές του ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων που επικεντρώνουν στην ανάπτυξη, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα που έδειξαν ότι τα κόμματα που είναι υπέρ του προγράμματος «στήριξης» [δανειακή-μνημόνιο] ενισχύονται ενόψει τον εκλογών του Ιουνίου και έτσι μειώνονται οι φόβοι ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)