to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 15.03.2022

Διεθνή

Mε πρόστιμο τιμωρήθηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, εργαζόμενη στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ρωσικής εισβολής


Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) στην Μαρίνα Οβσιάνικοβα, αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, για τη χθεσινή διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στο πλατό του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, εργαζόμενη στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ρωσικής εισβολής.

Στην επιγραφή αναφερόταν: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!» Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova

Η 44χρονη Ovsyannikova, σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban και στην Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook. Αποφοίτησε από την Προεδρική Ακαδημία το 2005, όπως γράφει στο Facebook.

Η Ovsyannikova έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στη ρωσική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Instagram. Στο παρελθόν εμφανίστηκε στον αέρα του Kuban TV, ωστόσο δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για την καριέρα της.

Η Ovsyannikova ζει στη Μόσχα και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook. Γεννήθηκε ως Marina Tkachuk και το Ovsyannikova είναι το όνομα του συζύγου της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)