to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 27.07.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Πρωτοφανής εκβιασμός στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένά τους αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απείλησε


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς απείλησε ανοιχτά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο υπουργός Ανάπτυξης απείλησε ότι αν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τότε δεν θα προχωρήσει σε λύση. Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που κατήγγειλε τον ωμό εκβιασμό από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το νομοσχέδιο παρέχει εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης να εκπροσωπήσει το Δημόσιο στο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης. Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο. Θα οδηγηθούμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν ψηφίσει "ναι" να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι το ναυπηγείο θα κλείσει. Θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους παρά μόνο 2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει βίαιη ρευστοποίηση και στην συνέχεια διαγωνισμός για την εξαγορά» ανέφερε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απαράδεκτο. Απειλείτε και εκβιάζετε τα κόμματα. Ο τρόπος που κλείσατε την ομιλία σας είναι αντικοινοβουλευτικός και αντιδημοκρατικός» τόνισε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Είναι απαράδεκτη και ανάρμοστη η δήλωσή σας» σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τόνισε ότι τόσα χρόνια στη Βουλή δεν έχει ακούσει ανάλογο εκβιασμό σε κόμματα και εργαζομένους.

ΜέΡΑ25: Μεσίτης της ολιγαρχίας ο Γεωργιάδης

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΜέΡΑ25 σχολιάζονται δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το αν η Αμερικανική Πρεσβεία βρίσκεται πίσω από το σχέδιο εκποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας:

«… έχουμε να κάνουμε και με μια διακρατική συμφωνία … ίσως δεν έγινε ευθέως αντιληπτό ότι ο χρηματοδότης του σχεδίου εξυγιάνσεως είναι η Αμερικανική Κυβέρνηση … πολύ σωστά ο κύριος συνάδελφος (ο εισηγητής και βουλευτής της ΝΔ στο νομοσχέδιο εξυγίανσης κ. Λιάκος) πήγε στην Αμερικανική Πρεσβεία, αφού η Αμερικανική Πρεσβεία συμμετέχει, για την ακρίβεια το Αμερικανικό Κράτος»
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ή αλλιώς ο μεσίτης της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα για την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πριν λίγο στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση για το σκανδαλώδες νομοθέτημά του για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία, ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Αμερικανική Πρεσβεία και πώς η χρηματοδότηση προέρχεται από την Αμερικανική Κυβέρνηση. Όλα αυτά βέβαια δεν υπάρχουν πουθενά στο σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε στη Βουλή και θα κληθεί η εθνική αντιπροσωπεία να τοποθετηθεί με την ψήφος της. Στο σχέδιο δήθεν εξυγίανσης υπάρχει μόνο η γνωστή και μη εξαιρετέα ΟΝΕΧ – η εταιρεία που πήρε το Νεώριο της Σύρου και το λειτουργεί αποκλειστικά με εργολαβικούς εργαζόμενους, εφαρμόζοντας αγωγές SLAPP σε όσους τολμήσουν να αντιδράσουν στις περιβαλλοντοκτόνες δραστηριότητές της. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, του ξέφυγε λόγω πολιτικού κυνισμού ή λειτουργεί ως λαγός των αμερικανο-νατοϊκών σχεδίων; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κος Γεωργιάδης είναι επικίνδυνος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)