to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 04.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

48 Ιρανοί προσκηνυτές φέρεται να απήχθησαν στη Δαμασκό

Ιδιαίτερα επικίνδυνη τροπή λαμβάνει η κρίση στη Συρία μετά την ειδήση της απαγωγής 48 Ιρανών προσκυνητών στη Δαμασκό. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της Ιρανικής διπλωματικής αποστολής οι προσκυνητές απήχθησαν από «ένοπλους τρομοκράτες», που σταμάτησαν το λεωφορείο τους στο δρόμο του αεροδρομίου της Δαμασκού καθώς επέστρεφαν από επίσκεψη σε θρησκευτικό ιερό τόπο.



Το Ιράν που συνιστά τον κύριο σύμμαχο του καθεστώτος Μπασάρ αλ -Άσαντ στη Μέση Ανατολή τονίζει ότι αναζητά τις «κατάλληλες διόδους» για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Την πληροφορία μετέδωσαν και το δίκτυο Mayadin του Λιβάνου, που χρηματοδοτείται από το Ιράν και βρίσκεται κοντά στο σιιτικό κίνημα της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει η ιταλική Repubblica.

«Είναι πολύ κακό το ότι οι χώρες έχουν πλημμυρίσει τη Συρία με όπλα εξοπλίζοντας τις τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην περιοχή» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί.

«Ο εχθρός θέλει να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] και των μουσουλμανικών χωρών της περιοχής, βγάζοντας τη Συρία από το μέτωπο της αντίστασης» πρόσθεσε.

Η Τεχεράνη και η Δαμασκός κατηγορούν τις χώρες του Κόλπου, ειδικά τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες "δείχνουν" το Ιράν και τη Ρωσία ότι προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς.

Ο Ιρανός υπουργός τόνισε ότι «Το Ιράν δεν έχει ένοπλες δυνάμεις στη Συρία και η συριακή κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα» και προειδοποίησε ότι «Η περιοχή θα αντιμετωπίσει τότε μια μεγάλη κρίση».

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)