to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

35 χρόνια προσφοράς: Μιλά στο Left.gr ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς

Ο Γεράσιμος Νοταράς είναι συνυφασμένος με την ιστορία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Σε μια εικοσάλεπτη περίπου συνέντευξη μιλάμε για την ιστορία, τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του μεθόδους


Ο Γεράσιμος Νοταράς έχει μεγάλη προσωπική ιστορία. Μετά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης (μεταπτυχιακό στην πολιτική και την κοινωνιολογία), επιστρέφει στην Ελλάδα το 1965 και δουλεύει στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Η δικτατορία του 1967 τον συλλαμβάνει και μένει στη φυλακή για 5,5 χρόνια. Στην πολυτάραχη ζωή του διετέλεσε μεταξύ άλλων και επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και μέλος στις τρεις πρώτες ΚΕ του κόμματος, υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων.

• Διαβάστε επίσης: Μεγάλη νίκη: Αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ!

Ο Γεράσιμος Νοταράς είναι συνυφασμένος με την ιστορία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Είναι εθελοντής του ΚΕΘΕΑ επί 33 ολόκληρα χρόνια ενώ διατέλεσε πρόεδρος για τρεις θητείες (1989 - '90 και 1995 - 2000) στο ΚΕΘΕΑ και μέλος του ΔΣ για σχεδόν 14 χρόνια. Η πλέον πρόσφατη θητεία του ως μέλος του ΔΣ ήταν το 2013.

Στην περίπου εικοσάλεπτη συνέντευξη με τον Γεράσιμο Νοταρά μιλάμε για την ιστορία, τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του μεθόδους. Το προσχέδιο της διοίκησης που αλλοίωνε το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει αποσυρθεί, μετά την γενική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, αλλά ο κίνδυνος παραμένει όσο παραμένει στη θέση του το διορισμένο από την κυβέρνηση ΔΣ. Για αυτό το λόγο η συνέντευξη που πήρε το left.gr είναι όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αναγκαία ως υπενθύμιση του ρόλου, της ιστορίας και της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς του ΚΕΘΕΑ.

«Το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί ρολόι επί 35 χρόνια και έχει γίνει αποδεκτό όχι μόνο από την ελληνική κοινωνία, αλλά και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Το ΚΕΘΕΑ είναι ένας από επτά παγκόσμια οργανισμούς για τα ναρκωτικά σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης το ΚΕΘΕΑ συμμετέχει σε διακριτές θέσεις στην Παγκόσμια Ένωση Θεραπευτικών Κοινοτήτων όσο και στην Ευρωπαϊκή. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι είναι το ΚΕΘΕΑ, γιατί χιλιάδες παιδιά όχι απλώς έχουν απεξαρτηθεί αλλά είναι πλέον ενταγμένα στην κοινωνία».

tags: ΚΕΘΕΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)