to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 26.04.2023

Κοινωνία

2η δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησε η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων - Στο Εφετείο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου - Πολυμελής αντιπροσωπεία μελών, στελεχών και υποψηφίων βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, στην δίκη της Χ.Α.


Μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα τελετών του Εφετείου στο κτίριο  του Αρείου Πάγου, βρέθηκαν  νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων και οργανώσεις της αριστεράς , νέες και νέοι της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του Τμήματος  Δικαιωμάτων και οργανώσεων Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ανάμεσά τους  υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες : η Ευγενία Αρσένη, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης ,η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Αννέτα Καβαδία, η Άννα Ελεφάντη, ο Νίκος Μανιός, ο Δημήτρης Χατζηνικόλας ,  η Βασιλική Κατριβάνου, οι νεολαίοι υποψήφιοι μεταναστευτικής καταγωγής Αντιλιάν Κοτζάι και Νικόδημος  Μάϊνα Κινυουά , ο Πάνος Λάμπρου, ο Αντώνης Ρέλλας ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Βλαχάκης κ.α..

«Ποτέ ξανά φασισμός» , «Ούτε στους δρόμους ούτε στη Βουλή ,στη Φυλακή να μείνουν οι νεοναζί» ήταν  δύο από τα πολλά συνθήματα των συγκεντρωμένων .

Μέσα στην αίθουσα η συγκλονιστική μαρτυρία του βαριά τραυματισμένου κατά την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα του Αιγύπτιου  αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ :

«…ένιωθα πραγματικά ότι έχω πεθάνει, ξύπνησα στο ασθενοφόρο, σε λίγο ένιωσα ότι πεθαίνω ξανά…» Οι  πρώτες του λέξεις στο νοσοκομείο: «Θέλω να πάω στην Αίγυπτο, θέλω να πεθάνω με τα παιδιά μου δίπλα μου…»  Οι πρώτες του σκέψεις : «Νόμιζα ότι ήμουν στην Ευρώπη της ασφάλειας και της ειρήνης , ήρθα στην Ελλάδα για να δουλέψω όχι για να πεθάνω!»

«Απίστευτο!» είπε  η Πρόεδρος του δικαστηρίου όταν άκουσε την ένταση και το μένος της επίθεσης, «Πότε σταμάτησαν να σας χτυπάνε;»  τον ρώτησε, «Όταν νόμιζαν ότι είχα πεθάνει» ήταν η απάντηση που πήρε.

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης, επισήμανε κατά την επίσκεψή του στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό και την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες:

«Ελάχιστη υποχρέωση η παρουσία μας, σήμερα μέσα στο δικαστήριο, καθώς ξεκινάει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τους κατηγορούμενους της ΧΑ, σε ότι αφορά την εγκληματική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Ήταν ένα από όλα τα εγκλήματα, αυτό του Ιουνίου του 2012 στο Πέραμα, που οδήγησαν στην καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Πάντοτε εδώ, να δίνει το παρών η Μάγδα Φύσσα ενώ υποστηρικτές και αλληλέγγυοι βρίσκονται και έξω αλλά και μέσα στο δικαστήριο. Όλοι εργάζονται με συνέπεια για να μην υπάρξει λήθη και επάνοδος του ναζιστικού φαινομένου και της ακροδεξιάς φασιστικής βίας, της οποίας τα προηγούμενα χρόνια εκατοντάδες συμπολίτες μας έπεσαν θύματα.

Ποτέ πια φασισμός. Φραγμούς πρέπει να βάλει η ίδια η κοινωνία στα παντοειδή ναζιστικά μορφώματα και στις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)