to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 23.07.2013

Κοινωνία

24ωρη απεργία στην Υγεία την Τετάρτη για να μην μπουν «λουκέτα» στα νοσοκομεία

Σπάει και το "ταμπού" των γιατρών; Εκτός κινητικότητας, αλλά "στην παρούσα φάση", είπε ο Γεωργιάδης


Στη δήλωση προθέσεων ότι "οι γιατροί στην παρούσα φάση δεν μπαίνουν στην κινητικότητα" προχώρησε ο υπουργός Υγείας ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργίας στον χώρο της Υγείας. Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του, στο γραφείο του, με τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Αττικόν", μετά το πέρας της οποίας επέμεινε στις κατηγορίες για χειροδικία και εμφυλιοπολεμικά συνθήματα κατά την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, κάτι που διέψευσαν εκ νέου οι εργαζόμενοι που, άλλωστε, του κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο του ζήτησαν να διαψεύσει όσα ισχυρίζεται. Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, ενώ προειδοποίησε ότι "αν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση από εδώ και εμπρός, θα αποδοθεί ο νόμος".

Την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, με συγκέντρωση στο υπ. Υγείας στη 1 μ.μ. έχουν προκηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στο επίκεντρο της απεργίας είναι η απόφαση του υπουργού Υγείας να προχωρήσει στο κλείσιμο έξι νοσοκομειακών μονάδων εντός Λεκανοπεδίου και να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.500 υγειονομικούς υπαλλήλους. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρονται για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στην απόλυση, «τα λουκέτα στα νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) δηλώνουν ανυποχώρητες στα σχέδια για κλείσιμο νοσοκομείων και στις απολύσεις τονίζοντας ότι οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις, καθώς οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες επίσης ότι στην κινητικότητα των 1.250 εργαζομένων του ΕΣΥ για το 2013 δεν περιλαμβάνονται γιατροί, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γιατροί να περιληφθούν στην κινητικότητα των υπολοίπων 1.250 εργαζομένων του ΕΣΥ για το 2014.  Δεν διαψεύδεται το σχέδιο για τα νοσοκομεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)