to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 27.09.2013

Κοινωνία

24ωρη απεργία από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς την Τρίτη 15/10

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τρίτη 15/10 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), αντιδρώντας στη «βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που διαλύει το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και που σκοπεύει στην πριμοδότηση με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των εργοδοτών εις βάρος των εκπαιδευτικών».


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι ιδιωτικοί απεργοί ζητούν:
 

    Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, με την οποία, όπως τονίζουν, καταλύεται το Σύνταγμα και η εκπαιδευτική νομοθεσία, καθώς επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά από το ΣτΕ.

    Την άμεση απόσυρση των εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ολοήμερων ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία θα προσφέρει στους σχολάρχες κέρδη 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως μέσω της απλήρωτης εργασίας και των απολύσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών.

    Την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς η ανοχή ή ακόμη και η συνέργεια των εποπτικών αρχών της πολιτείας στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν γιγαντώσει την παρανομία, με αποτέλεσμα πλαστούς τίτλους σπουδών, παραχαραγμένα ωρολόγια προγράμματα, αλλοίωση βαθμολογιών, αδήλωτη εργασία.

    Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας για τους χώρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

 Να σημειωθεί πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με 48ωρη απεργία. Στις 17/10 αναμένεται να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που έχει καταθέσει η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ.

Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)