to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 09.01.2024

Διεθνή

23.210 νεκροί Παλαιστίνιοι και 59.167 οι τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας προειδοποιεί για μια ανθρωπιστική καταστροφή για τους εκτοπισμένους άμαχους Παλαιστίνιους και για ένα «τρίγωνο θανάτου» από πείνα, αφυδάτωση και ασθένειες. - Συνολικά έχουν σκοτωθεί 4.296 Παλαιστίνιοι μαθητές σχολείων και 8.059 έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν καταστραφεί 384 σχολεία


Συνολικά 23.210 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 59.167 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νέο απολογισμό, και 241 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Ασθενείς εγκαταλείπουν το νοσοκομείο Al-Aqsa καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται

Καθώς οι μάχες μαίνονται, οι φόβοι αυξάνονται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα. Η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Al-Aqsa στο κέντρο της Γάζας, η οποία ήταν συνήθως πολυσύχναστη πριν από τον πόλεμο, αδειάζει καθώς οι μάχες εντείνονται.

Ο Mohammed Abu-Ali, νοσηλευτής στο νοσοκομείο, δήλωσε στο Al Jazeera ότι από τη στιγμή που οι περισσότεροι γιατροί έφυγαν - και δεδομένου του κινδύνου βομβαρδισμών - φεύγουν και οι ασθενείς. Όσοι έρχονται τραυματισμένοι είναι απίθανο να λάβουν κατάλληλη θεραπεία. Η μονάδα εντατικής καρδιοχειρουργικής φροντίδας έχει κλείσει.

Το Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο νοσοκομεία καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για την προστασία των ιατρικών εγκαταστάσεων. Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πυροβολήσει ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.

Τη Δευτέρα, ένας γιατρός στο Al-Aqsa έκανε ανάρτηση στο X για να πει ότι έφυγε από το χώρο "ενώ έπεφταν πυροβολισμοί στο νοσοκομείο".

Νεκροί περισσότεροι από 4.000 Παλαιστίνιοι μαθητές και 384 σχολεία καταστράφηκαν

Το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι 4.296 μαθητές έχουν σκοτωθεί και 8.059 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι 4.257 μαθητές σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και 39 στη Δυτική Όχθη.

Στη Γάζα, 281 κυβερνητικά σχολεία και 65 σχολεία που συνδέονται με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκαν και βανδαλίστηκαν, με αποτέλεσμα 83 από τα κτίρια να υποστούν σοβαρές ζημιές και επτά να καταστραφούν ολοσχερώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)