to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 21.02.2015

Κοινωνία

Ένταση με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα (ρεπορτάζ - φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας - Τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια την πορεία όταν σήκωσε τη μπάρα και μπήκε μέσα στο κέντρο κράτησης


Ενημέρωση

19:45 Βίντεο του ruptly tv από την ένταση στην Αμυγδαλέζα:

16:50 Το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη για την Εφημερίδα των Συντακτών: Με περιορισμένη χρήση χημικών και γκλομπ η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές έξω από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, όπου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Τη διαμαρτυρία με αίτημα να κλείσουν άμεσα τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων και να απελευθερωθούν όλοι οι αλλοδαποί, πραγματοποίησε η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης. Περίπου 300 άτομα εισήλθαν στον χώρο των εγκαταστάσεων της Αμυγδαλέζας και προχώρησαν έξω από την περίφραξη του κέντρου κράτησης. Τα συνθήματα των διαδηλωτών («Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών», «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι») ενώθηκαν με το βουητό επευφημίας και χειροκροτημάτων από τους κρατούμενους που ζητούν την απελευθέρωσή τους.

16:00 Σύμφωνα με μαρτυρία διαδηλώτριας στο left.gr, μόλις η πορεία έφτασε στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντείνερ των μεταναστών (και χωρίς μέχρι τότε να εμποδιστεί κατά την εισόδό της στο στρατόπεδο), τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια έξω από το κέντρο κράτησης τους διαδηλωτές κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Η απώθηση έγινε χωρίς να προηγηθεί πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:48 «Ξύλο και χημικά μόλις φτάσαμε ειρηνικά στην είσοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α.Σπουρδαλάκης μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

14:25 Η πορεία μπήκε λίγο νωρίτερα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σηκώνοντας την μπάρα και φτάνοντας μέχρι τους χώρους κράτησης. Όταν η πορεία έφτασε στα κοντέινερ, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές. Όλη η πορεία έχει πλέον σπρωχτεί εκτός του στρατοπέδου το οποίο πλέον φυλάσσεται απο τα ΜΑΤ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή ενώ υπάρχουν αναφορές  για χρήση βίας κατά διαδηλωτών. 

Φωτογραφίες από @dromografos:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

******

Αναχώρηση με πούλμαν στις 12μ.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
- Στο e-mail: [email protected]
- Στο τηλέφωνο: 2103813928 (4-9μ.μ.) 

Το event στο facebook

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν βελτιώνονται, δεν διορθώνονται, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!

Τρεις μετανάστες κρατούμενοι πέθαναν τις τελευτείς ημέρες, στα κελιά της Δημοκρατίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσής της και στο υπόγειο των κρατητηρίων. Χώροι όπου το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, εφαρμόζεται με τους πιο βάρβαρους τρόπους. 

Ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί και ο Μοχάμεντι Ναντίμ που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, αλλά και ο 23χρονος που αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, είναι τα πιο πρόσφατα θύματα ενός συστήματος που εγκληματεί σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων μεταναστών. Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και όσο περνούν οι μέρες θα γιγαντώνεται. Ποιος άραγε ευθύνεται για τους τελευταίους θανάτους; Σίγουρα ξέρουμε ποιος θα ευθύνεται για τους επόμενους.

Οι έγκλειστοι κρατούμενοι μετανάστες μέσα στα κολαστήρια της παράνομης κράτησης, με κάθε δυνατόν τρόπο αντιστέκονται. Το δικό μας καθήκον είναι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε, μαζικά, και κινηματικά μέχρι να γκρεμιστεί και το τελευταίο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ούτε το κίνημα, ούτε οι μετανάστες κρατούμενοι αρκούνται σε ασαφείς προσδοκίες απελευθέρωσης κι «ελπίδες».

• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης
• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)