«Ας μιλήσουμε για τις Βιβλιοθήκες. Αξίζει!» είναι ο τίτλος της Διεθνούς Συνάντησης που πραγματοποιείται από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, από τις 5 έως τις 9 μ.μ., στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) με ελεύθερη είσοδο. Έχουν προσκληθεί ο Knud Schulz, διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarchus στη Δανία, ο Corey Wittig, σχεδιαστής προγραμμάτων για εφήβους της Βιβλιοθήκης Carnegie στο Πίτσμπουργκ, η dr Hannelore Vogt, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολωνίας, και η Carme Fenoll, επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθηκών της Κυβέρνησης της Καταλονίας.

Οι προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν το ρόλο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις δικές τους βιβλιοθήκες και την επίδραση που αυτές έχουν στην τοπική κοινωνία. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερα δίωρα εργαστήρια.

Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν φορείς όπως τα Ινστιτούτα Γκαίτε και Θερβάντες, το Κέντρο Τεκμηρίωσης της Αμερικανικής Πρεσβείας, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Οι Φίλοι της Μουσικής και η Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα.