to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 26.02.2024

Αθλητισμός

10η στον κόσμο η Σάκκαρη, στη 12η θέση της κατάταξης ο Τσίτσιπας

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε εκτός πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κερδίζει δύο θέσεις στο ράνκινγκ και να ανεβαίνει στην 9η θέση - Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Λος Κάμπος όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη της ATP, τουναντίον υποχώρησε κατά μία θέση και βρέθηκε στο Νο 12 του ράνκινγκ.


Πριν από μία εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη είδε το όνομά της για πρώτη φορά μετά από το 2021 εκτός της κορυφαίας δεκάδας στο WTA όμως η συγκεκριμένη απουσία δεν κράτησε για πολύ.

Και αυτό γιατί παρά τον αποκλεισμό της στο Ντουμπάι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε δύο θέσεις στο ράνκινγκ αφήνοντας πίσω της τόσο την Οσταπένκο όσο και την Μούχοβα, για να επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Σημειώνεται πως στην κορυφή του κόσμου παραμένει η Ίγκα Σβιόντεκ διατηρώντας την απόσταση που έχει από την 2η της κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, με την Σάκκαρη από την πλευρά της να έχει ως επόμενη αγωνιστική πρόκληση της παρουσία της στο Indian Wells όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια, με τον ίδιο να πέφτει στο Νο 11 και να ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του πως έχει μεγάλο κίνητρο για να επιστρέψει στο Top1-0.

Το πόσο θέλει να γυρίσει δριμύτερος το έδειξε στα τουρνουά του Λος Κάμπος όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (ηττήθηκε εκεί από τον Ρουντ), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να βελτιώσει τη θέση του στο ράνκινγκ.

Αντιθέτως, είδε τον Κάσπερ Ρουντ να τον προσπερνάει με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά μία θέση και να βρίσκεται πλέον στο Νο 12 της κατάταξης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει πάντως ελπίδες επιστροφής στην δεκάδα την ερχόμενη εβδομάδα, με τους Ντε Μινόρ (Νο 9) και Φριτζ (Νο 10) να έχουν να υπερασπιστούν βαθμούς στο Ακαπούλκο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)