to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 04.04.2015

Κοινωνία

«10 χρόνια μετά, χρειάζεται να υπάρξει νέα διαδικασία νομιμοποίησης χιλιάδων μεταναστών»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων


Η ανακοίνωση, που απευθύνεται στον γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, τους βουλευτές Χανίων, Γ. Σταθάκη, Βάλια Βαγιωνάκη, Π. Πολάκη, και κοινοποιείται στην υπουργό Μετανάστευσης, κ Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφέρει:

Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από τον τελευταία φορά που ψηφίστηκε νόμος από το ελληνικό κοινοβούλιο, που να ανοίγει διαδικασίες νομιμοποίησης για τους χιλιάδες των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Στα δέκα αυτά χρόνια χιλιάδες μετανάστες έχουν παραμείνει στο περιθώριο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, ως πολίτες β' κατηγορίας, έρμαιοι κάθε είδους εκμετάλλευσης, εξαιτίας ακριβώς αυτής της απροθυμίας του ελληνικού κράτους να ανγνωρίσει την νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, αποδίδοντάς τους ίσα δικαιώματα με τον γηγενή πληθυσμό.

Θεωρούμε πως απευθυνόμαστε σε μια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται να της αναλύσουμε διεξοδικά - σε αυτήν την έκκλησή μας - τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε. Οι διαστάσεις αυτής της φοβερής ανισότητας και της συνεπακόλουθης εκμετάλλευσης που υφίσταται ο μεταναστευτικός κόσμος, θα μπορούσαν χωρίς ίχνος υπερβολής να χαρακτηριστούν με μια μόνο λέξη ως ένα επονείδιστο ελληνικό απαρτχάιντ.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση κατάθεση προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων, ενός νομοθετήματος που θα θέτει συνολικά μια νέα και επικαιροποιημένη ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης, λαμβάνοντας υπόψιν το νομικό, οικονομικό, πολιτικό και ηθικό έλλειμα μιας Πολιτείας, η οποία διατηρεί τόσες χιλιάδες ανθρώπων σε καθεστώς ουσιαστικά μη-πολίτη, λαμβάνοντας επίσης υπόψιν και τις ολοένα και συρρικνούμενες αντοχές τους σε αυτήν την απερίγραπτη αδικία. Ζητούμε δικαιοσύνη, ζητούμε αξιοπρέπεια.

Σε αυτή μας την έκκληση απαιτούμε μια ξεκάθαρη γραπτή απάντηση από την αρμόδια Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Χριστοδουλοπούλου.

Με τιμή,

Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων

email: [email protected]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)