to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Το 1989, τα ουσιαστικά και τα επίθετα

  06.07.2020 - 12:27

  Αυτού του είδους οι αναδρομές θέλουν πάντοτε προσοχή για δύο τουλάχιστον λόγους.
 • Πεζόδρομοι και καβαλάρηδες

  22.06.2020 - 12:04

  Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι –μακριά από εμάς– που πριν ακόμα γεννηθούν, έχουν προ-οριστεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στα δημόσια πράγματα και, για να μην πολυλογούμε, να μας κυβερνήσουν.
 • Η παλιά αξέχαστη δεξιά

  15.06.2020 - 13:29

  Ου πολλού δέω χάριν έχειν τω κ. Πέτσα, γιατί μας έκανε να νιώσουμε ξανά σαν έφηβοι της δεκαετίας 1950, που βιώνουν την παλιά, ανόθευτη και αφτιασίδωτη δεξιά.
 • Η κρυφή γοητεία του λεφτόδεντρου

  25.05.2020 - 12:20

  Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάποιος από το τελευταίο, όχι όμως και έσχατο, «διάγγελμα» του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι αποτελεί απόπειρα έμπρακτης αυτοκριτικής για όσα έχει ως τώρα πει περί λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν πια. Φαίνεται ότι με κυβερνητική πρωτοβουλία η… καλλιέργειά τους επιτρέπεται ξανά.
 • «Πράσινος πρωθυπουργός» με μαύρα λόγια

  11.05.2020 - 11:24

  Το περιβάλλον προσάρτημα της οικονομίας
 • Ο ιός της μονοφωνίας

  12.04.2020 - 16:43

  Ο κορμός των μέσων, ιδίως των ηλεκτρονικών, συμπεριφέρεται τις πιο πολλές φορές σαν παρακολούθημα της εκτελεστικής, της κυβερνητικής εξουσίας, και όχι σαν κριτής της, πολύ λιγότερο σαν αντικειμενικός εισηγητής της διαφορετικής από την κυρίαρχη άποψη
 • Συνοροϊοί, κορωνοϊοί και γνωστοί τακτικισμοί

  16.03.2020 - 10:23

  Στη δημόσια συζήτηση για τις αιτίες που οδηγούν τον Ερντογάν στην προκλητική συμπεριφορά, κυκλοφορούν δύο αντιθετικές ερμηνείες. Σύμφωνα με την πρώτη, αντιδρά με τον συγκεκριμένο τρόπο, επειδή βλέπει ότι χάνει σε όλα τα μέτωπα. Ειδικότερα για το προσφυγικό, η αρνητική αντίδρασή του αποδίδεται στο ότι γύρισε από τις Βρυξέλλες με άδεια χέρια. Σύμφωνα με τη δεύτερη, η συμπεριφορά του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν συναντά άρνηση στις απαιτήσεις του, με αποτέλεσμα να αποθρασύνεται. Καθώς δεν έχει συνέπειες η συμπεριφορά του, πέρα από φραστικές επικρίσεις, συνεχίζει στο γνωστό δρόμο.
 • Σημείο καμπής για την κυβέρνηση

  03.03.2020 - 17:06

  Εφτά μόλις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να κουβαλάει τα βάρη εφτά χρόνων διακυβέρνησης. Δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει ένα πεδίο, στο οποίο να τα πήγε τόσο καλά, ώστε να είναι και η ίδια ευχαριστημένη, και το τμήμα του εκλογικού σώματος που αφορά η δράση της. Έχει αρχίσει να ανιχνεύεται το πρόβλημα και στις ποιοτικές δημοσκοπικές μετρήσεις, αλλά αυτό είαι το λιγότερο.

 • Από το brand name στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

  24.02.2020 - 11:54

  Η πολύ καλή υποδοχή που έτυχε το σχέδιο απολογισμού στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ήταν ένα πολύ καλό σημάδι ότι η πορεία προς το συνέδριο μπορεί, παρά τα θρυλούμενα και τα καλλιεργούμενα από μερίδα του τύπου, να έχει μια απόληξη άξια των προσδοκιών δεκάδων χιλιάδων μελών και οπαδών, και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων εν δυνάμει ψηφοφόρων.
 • Ένας απολογισμός του μέλλοντός μας

  17.02.2020 - 13:43

  Θα πρέπει να καταγραφεί ως σημαντική κατάκτηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς το γεγονός ότι, με το σχέδιο απολογισμού που κατέθεσαν στην κεντρική επιτροπή οι τρεις σύντροφοι, οι φόβοι αυτοί, οι επιφυλάξεις αυτές διαψεύδονται πολλαπλά. Δεν μας προτείνουν για συζήτηση μόνο έναν απολογισμό λεπτομερή και πλήρη, που αγγίζει όλες τις πλευρές της δράσης με επίκεντρο την κυβερνητική και ιδίως το βάρος της διαπραγμάτευσης Ούτε μόνο ένα κείμενο που δεν αποφεύγει να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον καθένα μας.
 • Με τη μπάλα στο γήπεδο

  03.02.2020 - 19:14

  Το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έλειψε από την πολιτική ζωή της χώρας. Αυτή τη φορά, όμως, έκανε μια θορυβώδη είσοδο με ιδιαίτερη σημασία στα πολιτικά μας πράγματα, που εξηγεί και τη σοβαρότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολούθησε. Το τελευταίο επεισόδιο του έργου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αποτελεί έκφραση μιας διπλής παθογένειας που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση της ΝΔ.
 • Νέα στρατηγική στην εξωτερική πολιτική

  13.01.2020 - 21:37

  Παρά την εργώδη προσπάθεια των φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων να αναδείξουν τη μεγάλη σημασία και την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και της συνάντησης του με τον κ. Τραμπ, τα αποτελέσματα του ταξιδιού αυτού ήταν σαφώς κατώτερα των προσδοκιών όχι μόνο της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των αντικειμενικών παρατηρητών.

Σελίδες

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)