to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μνημονιακός υπουργός

Μπορεί κανείς ευλόγως να πει ότι ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση σε μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση



'Ηρθε λοιπόν η πολυπόθητη ώρα που ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης περίμενε εδώ και μία δεκαετία. Για να εφαρμόσει στον χώρο της δημόσιας Υγείας αποφάσεις extra μνημονιακές εις βάρος των πολιτών που πληρώνουν επί δεκαετίες τις ασφαλιστικές τους εισφορές και προς όφελος των ιδιωτών που κάνουν κατάληψη στα δημόσια νοσοκομεία! Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να του κλέψει τη δόξα κάποια τυχαία και επηρμένη τρόικα!

Μπορεί κανείς ευλόγως να πει ότι ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση σε μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ο υπουργός με προθυμία αναλαμβάνει τον ρόλο του δολοφόνου που επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Προφανώς για να καθαρίσει.

Και ο κ. Γεωργιάδης «καθαρίζει» ό,τι απέμεινε από τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χωρίς να χάνει χρόνο, ενάμιση μήνα μόλις από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων εισήγαγε το «νόμιμο φακελάκι» για όσους υγειονομικούς κάνουν απογευματινά χειρουργεία και ασφαλώς για τους ασθενείς που ξαπλώνουν στο χειρουργικό τραπέζι.

Αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε γενόσημα φάρμακα τα οποία καλύπτουν ανάγκες πρωτίστως συνταξιούχων και βαρέως πασχόντων. Και πλέον ετοιμάζεται να εισάγει την καταβολή «προμήθειας» από τους ασφαλισμένους που εκδίδουν παραπεμπτικά είτε για εργαστηριακές είτε για απεικονιστικές εξετάσεις.

Κοινώς, μετά το «καθάρισμα» ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε για να τοποθετήσει την ταφόπλακα στη δωρεάν δημόσια Υγεία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)