to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 22.02.2024

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας: «Δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία» (ηχητικό)

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός του Κ. Μητσοτάκη ομολόγησε on air πως «δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία».


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τα απογευματινά χειρουργία που προωθεί στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ που ακόμη και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε ότι δεν επαρκεί το διαθέσιμο προσωπικό για να μπει σε εφαρμογεί απρόσκοπτα το μέτρο, είπε πως «δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία»

Μιλώντας στον RealFm και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη φράση που του ξέφυγε, στη συνέχεια υποστηρίζοντας πως και «σήμερα στο ΕΣΥ δεν πληρώνουμε τα απογευματινά ιατρεία; Δωρεάν στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα. Η δωρεάν Υγεία είναι οι φόροι μας. Δωρεάν Υγεία δεν υπάρχει γιατί όλα τα πληρώνει το κράτος από τους φόρους».

Για να συμπληρώσει την αγγλική έκφραση «there is no such thing as a free meal» που απλά σημαίνει «δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα». Ο υπουργός Υγείας κάθε μέρα ξεπερνά τον εαυτό του, μία με τραμπουκισμούς και μία με δηλώσεις όπως η σημερινή που μόνο οργή προκαλεί στους εργαζόμενους που πληρώνουν κάθε μήνα ένσημα για δωρεάν υγεία και τελικά δεν έχουν και χρειάζονται να πληρώσουν κι από πάνω γιατί η κυβέρνηση έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Καθημερινά όλο και πιο πολύ φαίνεταιπως στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων

Απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα για τις καταγγελίες ότι σε πολλά γενόσημα φάρμακα η τιμή είναι πολλαπλάσια παρά το πλαφόν των 3 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το πλαφόν έχει λύσει το πρόβλημα της αύξησης σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με κατηγορεί η εφημερίδα «Δημοκρατία» για αυτό που είχα πει από την αρχή, ότι το πλαφόν των 3 ευρώ αφορά σε ένα πολύ μικρό αριθμό φαρμάκων. Είναι κάτι που είχα πει εξαρχής γιατί τα περισσότερα φάρμακα πήραν αύξηση κάτω από 3 ευρώ. Χαίρω πολύ».

Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων που αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «βεβαίως και υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων. Δεν είναι κάτι καινούριο. Τα φάρμακα που αναφέρονται στα «ΝΕΑ» – πλην της ινσουλίνης στην οποία δεν υπάρχει έλλειψη, είναι λάθος αυτό – είναι σε έλλειψη αλλά είναι όλα σε απαγόρευση εξαγωγών. Είναι σε έλλειψη γιατί υπάρχει πανευρωπαϊκή έλλειψη σε αυτά φάρμακα, όχι επειδή γίνονται παράλληλες εξαγωγές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)