to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 08.06.2023

Κοινωνία

Κατέληξε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική - Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από μια ώρα

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ανθρώπου μέσα σε μία εβδομάδα που συνδέεται με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τις παθογένειες που ταλανίζουν το ΕΣΥ


Άλλη μια τραγική επιβεβαίωση της κατάρρευσης του συστήματος δημόσιας υγείας, ο θάνατος τουρίστριας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στην Ουρανούπολη, που δε διαθέτει ασθενοφόρο.

Το νέο θλιβερό περιστατικό, τρίτο στη σειρά από την περασμένη Κυριακή, προκαλεί τρόμο, καθώς αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της εγκατάλειψης του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ από το Κράτος και την κυβέρνηση των... αρίστων, που προεκλογικά υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» στην υγεία και την περίθαλψη, όταν επί των ημερών της αποψιλώθηκε καθετί που είχε σχέση με αυτές.

Όπως έγινε γνωστό από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Τετάρτης, μία 63χρονη από τη Ρουμανία, η οποία συμμετείχε σε γκρουπ που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα κι έφθασε στο λιμάνι της Ουρανούπολης, περίπου στις δυο, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία, στη διάρκεια βόλτας στην περιοχή και λιποθύμισε σε πεζοδρόμιο έξω από ταβέρνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο, επειδή όμως το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δε διαθέτει ασθενοφόρο, ξεκίνησε ένα από μεγάλη απόσταση και συγκεκριμένα από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Δυστυχώς, έφθασε και επιλήφθηκε του περιστατικού μιάμιση ώρα μετά, όταν πλέον η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, κατά πάσα πιθανότητα, από ανακοπή. Κατά άλλες πηγές, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα εστίασης, καθώς και από διασώστες που έφτασαν στο σημείο στη συνέχεια, ωστόσο η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομου Δεβέλογλου, πέντε ασθενοφόρα εξυπηρετούν τη Χαλκιδική, τα οποία «δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες», λόγω των μεγάλων αποστάσεων. Πέντε είναι και τα κέντρα υγείας σε όλη τη Χερσόνησο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)