to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 08.06.2023

Πολιτική

Προσπαθεί να μαζέψει την απάνθρωπη δήλωσή του ο υποψήφιος της ΝΔ (ηχητικό)

Προσπαθεί να «μαζέψει» τη σοκαριστικά κυνική ανάλυσή του ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια Σπ. Πνευματικός που μετράει δηλαδή την υγεία των ασθενών και εν τέλει την ανθρώπινη ζωή με μεγέθη οικονομικού κόστους


Σε μία απίστευτη κυνική και προκλητική για τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους δήλωση προχώρησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, η οποία αφήνει με το στόμα ανοιχτό όσους την ακούν.

Την ώρα, λοιπόν, που η χώρα θρηνεί τον θάνατο δύο γυναικών σε Κω και Νέα Μάκρη, οι οποίες ενδεχομένως σήμερα να ζούσαν αν μεταφέρονταν στην ώρα τους με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ την τετραετία 2019-2023 και που στις περασμένες εκλογές συγκέντρωσε 14.973 ψήφους και την τρίτη (μη εκλόγιμη) θέση μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ στην Εύβοια, μιλά για διαλογή ασθενών, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», είπε με σοκαριστικά κυνικό τρόπο ο καθηγητής ιατρικής και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Αναλογία, δηλαδή, κόστος – οφέλους...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο βουλευτή και εξέφρασε τη δυσφορία του για την απάνθρωπη αυτή δήλωση, που πραγματοποιήθηκε 17 ημέρες πριν τις δεύτερες εκλογές.

Κατόπιν της τηλεφωνικής αυτής “κατσάδας” ο κ. Πνευματικός έβγαλε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία υποστηρίζει:

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας.”

Προσχηματική η συγνώμη Πνευματικού για να καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ αναφέρει το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν προεκλογικά τον Άγιο Σάββα, ο κ. Πνευματικός μιλούσε για επιλογή καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή στη βάση του κόστους θεραπείας. Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη Νέα Δημοκρατία, γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων. Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών. Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του.

Σε νεοφιλελεύθερη δυστοπία αναφέρεται επίσης, η ανακοίνωση τουΤμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 

Με νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας εμφορούμενοι από αλαζονεία δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή κ. Σπ. Πνευματικού αποτελούν όνειδος για την ιατρική, τον ουμανισμό και τα ανθρωπιστικά συστήματα υγείας. Η περίπτωση Πνευματικού δεν είναι μεμονωμένη. Είναι στο πνεύμα της δήλωσης Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», της δήλωσης Σκέρτσου «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», της δήλωσης Γεραπετρίτη «αν είχαμε φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια». Εμπνέονται όλοι τους από την άποψη του κ. Μητσοτάκη  ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα», κι ας υπήρχε σχετική μελέτη.

Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Είναι το ΕΣΥ του Πνευματικού, που μετράει την κάθε ανθρώπινη ζωή με το κόστος. Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή στο ΕΣΥ Μητσοτάκη-Πνευματικού; Προφανώς όσο τους επιτρέπουν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους. Αν έχεις να πληρώσεις θα ζήσεις, αλλιώς «θα τραβήξουν μια γραμμή για να τελειώνουν τα πράγματα», όπως ευθαρσώς δηλώνουν. Αν χρειάζεσαι νοσοκομείο θα πηγαίνεις στην καρότσα αγροτικού και όχι με ασθενοφόρο. Αν είσαι σε νησί τότε  δεν θα έχεις αναισθησιολόγους, χειρουργούς, νοσοκομεία. Αν είσαι στη στεριά δεν θα σε προλαβαίνει το ασθενοφόρο, γιατί επειδή κοστίζουν θα είναι λίγα. Αν είσαι στην Αθήνα θα περιμένεις ουρές στα επείγοντα, ελπίζοντας να καταλήξεις σε ράντζο. Αν χρειάζεσαι χειρουργείο θα περιμένεις τις λίστες Πλεύρη- Γκάγκα, που έχουν εκτιναχθεί σε ένα δυο χρόνια αναμονή, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.

Προφανώς, η περίπτωση Πνευματικού πρέπει να απασχολήσει τα συλλογικά όργανα γιατρών και ασθενών. Συμφωνούν με την απάνθρωπη δήλωση του; Την επικροτούν ή την καταδικάζουν; Θα τραβιέται μια γραμμή στην ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το κόστος; Ο ελληνικός λαός όμως, καλείται να επιλέξει τι θέλει. Το ΕΣΥ της Νέας Δημοκρατίας, όπου κριτήριο για να ζήσεις ή να πεθάνεις θα είναι το κόστος; Το ΕΣΥ του Μητσοτάκη που θα είναι νεοφιλελεύθερο, ιδιωτικοποιημένο, με κριτήριο το κόστος και το κέρδος; Με καρότσες και ράντσα για τους πολλούς, με εργασιακές συνθήκες γαλέρας για τους υγειονομικούς, και υγεία για τους λίγους;

Ή το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έχει στόχο την πλήρη καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων, με σεβασμό στον υγειονομικό και φροντίδα για τον ασθενή. Με αξιοπρέπεια, ποιότητα και ισοτιμία. Με δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Με ανάπτυξη νέων σύγχρονων δομών. Με ειδική μέριμνα για τα νησιά. Με εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Με πραγματική αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών. Με μισθολογικές αυξήσεις και επιστημονική αναβάθμιση για τους εργαζόμενους. Με παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως η επιστήμη και ο ανθρωπισμός επιτάσσει.

Τις δηλώσεις του Σπ. Πνευματικού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου σχολίασε και το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

Σε αυτό το άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογία, που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι Κυβερνήσεις, δεν χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν!!! Αυτή η κατάπτυστη και ανατριχιαστική δήλωση  του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού, που θυμίζει Μένγκελε αντανακλά ένα μόνο μέρος των «κοστολογημένων» προγραμμάτων τους στην Υγεία και τις εχθρικές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ανάγκες των ασθενών. Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν κοστολογείται.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)