to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 27.01.2023

Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Οι 40 βουλευτές που επέλεξαν την επιστολική ψήφο

Τα 12 γαλάζια στελέχη που έστειλαν επιστολική ψήφο - Ανάμεσά τους Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο αποδεδειγμένα παρακολουθούμενος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης


(φωτ.:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σαράντα συνολικά βουλευτές απουσίαζαν από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, επιλέγοντας την επιστολική ψήφο.

Η διαδικασία των ψηφοφοριών έγινε περισσότερο ελαστική με τον κορωνοϊό και τους υγειονομικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν και δεν επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση, όπου η επιστολική ψήφος γινόταν αποδεκτή μόνον εάν ένας βουλευτής απουσίαζε για σοβαρό, επαγγελματικό, λόγο (επίσημη αποστολή της Βουλής ή της κυβέρνησης).

Από τους 40 «απόντες», 12 βουλευτές ανήκουν στην ΚΟ της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που ταλαιπωρείται με μια ίωση τις τελευταίες ημέρες, 10 στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κατρούγκαλος που βρίσκεται σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι 7 στο ΠΑΣΟΚ, δύο από το ΚΚΕ, 3 από την Ελληνική Λύση, 4 από το ΜέΡΑ25, ανάμεσά τους ο Γιάνης Βαρουφάκης που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη σε Κούβα και Μεξικό, αλλά και 2 ανεξάρτητοι

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ με επιστολική ψήφισαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και οι Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Γιώργος Καρασμάνης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολική ψήφισαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώτα Πούλου, Άννα Βαγενά, Γιώργος Παπαηλιού.

Από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολική ψήφισαν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Φραγγίδης και Αχμέτ Ιλχάν.

Από το ΚΚΕ με επιστολική ψήφισαν η Αλέκα Παπαρήγα και η Λιάνα Κανέλλη, ενώ από την Ελληνική Λύση οι κ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος που βρίσκεται στο Άγιο Όρος, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας και ο Δημήτρης Βαγενάς.

Με επιστολική ψήφισαν και οι κ.κ. Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης και Γιώργος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25, καθώς και οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνα Αδάμου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

CNN.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)