to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 31.08.2022

Κοινωνία

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα»

Tα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς και τραυμάτισαν πολλούς που ήταν στο σημείο. H παράταξη της ΓΣΕΕ, ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Tα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς και τραυμάτισαν πολλούς που ήταν στο σημείο. H παράταξη της ΓΣΕΕ, ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρωί  πρωί, με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ΜΑΤ, η εργοδοσία της Μαλαματίνα προσπαθεί να σπάσει την απεργία των εργαζόμενων και να περάσει  το πούλμαν με τους απεργοσπάστες μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Οι απεργοί που μέρα και νύχτα φυλάνε την πύλη για πάνω από τέσσερις εβδομάδες, χτυπιούνται και συλλαμβάνονται.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων που ως φαίνεται, έχουν πάρει εντολή να θέσουν σε εφαρμογή τον απεργιοκτόνο νόμο του κ. Χατζηδάκη πάση θυσία. Είναι ο νόμος που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και να κάνει το διευθυντικό δικαίωμα τον απόλυτο κανόνα. Δεν επιτρέπει την περιφρούρηση της απεργίας, αφήνει κάθε εργαζόμενο ακάλυπτο στους εκβιασμούς του εργοδότη του.

Γιατί ποιος εργαζόμενος δεν θα αντιδρούσε όταν απολύονται χωρίς λόγο δεκαπέντε συνάδελφοι του ύστερα από χρόνια δουλειάς; Μόνο με εκβιασμό, απειλές και εκφοβισμό αναγκάζονται να γίνουν απεργοσπάστες. Και εδώ δεν υπάρχει «ισορροπία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου» κ. Χατζηδάκη …

Οι απεργοί υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, και όχι τα ΜΑΤ και οι απεργοσπάστες. Με τους απεργιακούς αγώνες (οι οποίοι έχουν κόστος και για τους ίδιους τους εργαζόμενους) προστατεύουμε την ζωή και την εργασία μας, δεν γινόμαστε αναλώσιμοι. Και αυτό λέγεται πρόοδος κ. Χατζηδάκη …

Η αστυνομία σήμερα χτύπησε και συνέλαβε τον πρόεδρο του σωματείου, εργαζόμενους αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν εκεί. Είναι προφανές ότι πλέον δεν τηρούν ούτε τα δημοκρατικά προσχήματα. Η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει χρησιμοποιεί πρακτικές από καθεστώτα άλλων εποχών.

Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων/-ισσων του εργοστασίου της Μαλαματίνα, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για να ακουστούν παντού τα δίκαια αιτήματά τους και να μην περάσει ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)