to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 30.01.2020

Αθλητισμός

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Η επόμενη ημέρα μετά το κυβερνητικό μπάχαλο

Αμείωτη η ένταση, όμηρος των «βαρόνων» του ποδοσφαίρου η κυβέρνηση Μητσοτάκη


(κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης γέμισαν με εκατοντάδες φέιγ-βολάν)

Η σκανδαλώδης κυβερνητική τροπολογία που μετατρέπει την ποινή της αποβολής ή του υποβιβασμού σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 29/1 στη Βουλή, με την παράσταση να κλέβει ο Αντ. Σαμαράς που αγνόησε την κομματική πειθαρχία

Εκείνο που ουδείς μπορεί να προβλέψει σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη ενώ ο επικοινωνιακός ορυμαγδός απ΄ όλες τις πλευρές συνεχίζεται αμείωτος και τομ κλίμα παραμένει εκρητικό. Και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές (Μαρινάκης - Σάββίδης) καθώς και τα ΜΜΕ που ελέγχουν εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι χθες (Τετάρτη 29/1) οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν παρεμβάσεις στα γραφεία του Σταύρου Καλαφάτη, της Έλενας Ράπτη και του Δημήτρη Κούβελα και του Δημήτρη Βαρτζόπουλου και αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 20 προσαγωγές.

O Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους είπε τι δεν επιθυμεί τη δίωξη των 20 ατόμων που προσήχθησαν κατά την έφοδό τους στο πολιτικό του γραφείο.

Χαρτοπόλεμου συνέχεια και παραίτηση Μπραουδάκη

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέβη σε καταγγελία για το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) κ. Φαραντούρη. Σε αυτήν εμπλέκονται ο δικηγόρος κ. Τζουγανάτος, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, ο νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, κ.Χατζησαββάογλου, αλλά και ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη, κ. Μπραουδάκης. Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο δικηγόρος κ. Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη και οι δυο τους είχαν συναντηθεί πρωτύτερα. Επιπρόσθετα ο ΠΑΟΚ τονίζει ότι θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη συγκεκριμένη συνάντηση ζητώντας άμεση διερεύνησή της.

Σε τοποθέτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υφυπουργού αθλητισμού, Βαγγέλης Μπραουδάκης, διέψευσε την καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι βρέθηκε σε δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο κ. Τζουγανάτο και την γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου και αναμένει «άμεση επανόρθωση».

Λίγες ώρες αργότερα, «υπέβαλε την παραίτησή του στον Υφυπουργό Αθλητισμού». «Δεν θέλω να υπάρξει η παραμικρή διαστρέβλωση στην προσπάθεια για να βρω το δίκιο μου. Ότι, τάχα μου, τους κυνηγάει η κυβέρνηση, ότι έχει εμπλοκή η κυβέρνηση και άλλα τυχόν αποπροσανατολιστικά της συκοφαντικής μου δυσφήμισης...», αναφέρει ο κ. Μπραουδάκης. 

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνιζαν πως "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται" σχετικά με τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ, ενώ κάλεσαν τους ασπρόμαυρους να σταματήσουν τις "φαιδρότητες και τις θεωρίες συνωμοσίας".

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σείεται η δεξιά πολυκατοικία από το ποδόσφαιρο

Πώς αντέδρασε ο ΠΑΟΚ

«Μετά την ενοχική παραίτηση Μπραουδάκη, περιμένουμε και τις παραιτήσεις των συμμοριτών Τζουλάκη, Αρκούδη, Φαραντούρη (ακρογωνιαίος λίθος στο τρίγωνο της διαπλοκής Σουλούκου– Τζουγανάτος– Φαραντούρης), όπως και της κα. Μαρούπα που με τόση αυθαιρεσία κι επιπολαιότητα δηλώνει ψευδή γεγονότα χωρίς καμία βάση», σχολίασε με νέα ανακοίνωσή του, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας εκ νέου τον Λ. Αυγενάκη ως εντολοδόχο του Β. Μαρινάκη, ο οποίος «κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων».

Στον αέρα η τροπολογία Αυγενάκη

Την ίδια στιγμή, παραμένει το κρίσιμο ερώτημα για το πως θα περάσει η αλλαγή της ποινής στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση πως θα εφαρμοστεί στην πράξη. Θυμίζουμε ότι οποιαδήποτε αλλαγή απαγορεύεται μεσούσης της περιόδου, καθώς αυτό επισύρει ποινή έκπτωσης της διοίκησης.

Αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με συγκατάθεση της FIFA, που όπως και η UEFA μέχρι τώρα τηρούν στάση αναμονής για το ζήτημα. Ένα θέμα πολύ σοβαρό για τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, τόσο ως προς την πολυϊδιοκτησία την οποία απαγορεύουν στο καταστατικό τους όσο και ως προς την πρωτοβουλία της Πολιτείας να νομοθετήσει, αφού αν δεχθούν αυτό που συμβαίνει μελλοντικά ενδέχεται να βρεθούν σε δυσχερή θέση σε ενδεχόμενες νέες παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, για ανάλογα ποδοσφαιρικά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Με την κατάργηση του υποβιβασμού για πολυϊδιοκτησία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες σοβαρές περιπτώσεις, π.χ. για δωροδοκίες και «στημένα παιχνίδια», καθώς όποιος μπορεί να ασκήσει πολιτική πίεση, εφεξής θα ζητεί «ισονομία». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)