to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 05.12.2018

Πολιτική

Σφουγγάρια, πολλά σφουγγάρια Καλύμνου στα κανάλια...

Σφουγγάρια, πολλά σφουγγάρια Καλύμνου στα κανάλια, έσβησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί της Δωδεκανήσου. Σφουγγάρια, πολλά σφουγγάρια Καλύμνου και στην Πειραιώς, έσβησαν δηλώσεις Μητσοτάκη στους Financial Times. Σφουγγάρια, πολλά σφουγγάρια και στα δελτία, έσβησαν τις ανακοινώσεις για τις «σβησμένες» δηλώσεις. «Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, οι συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας στη Ρόδο, το Μακεδονικό και η σπέκουλα με τις δηλώσεις Ζάεφ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Άρες μάρες κουκουνάρες»: Η (μη) απάντηση της ΝΔ για τις εξαφανισμένες δηλώσεις Μητσοτάκη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη «διαπλοκή» πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας. Tο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρέλειψε αυτό το κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης (!) - «Άρες μάρες κουκουνάρες» η απάντηση του Μοσχάτου που αναφέρεται σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος και όχι στο επίμαχο, προκαλώντας νέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας από την Κάλυμνο: Μας αξίζει να στοχεύουμε ψηλά

«Περάσαμε μεγάλες φουρτούνες τα προηγούμενα χρόνια, τώρα όμως μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι στόχοι μας μπορούν να είναι ακόμα πιο ψηλά, «γιατί μας αξίζει να στοχεύουμε ψηλά» στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (αναλυτικά)


 

Τσουχτερό πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε «Ευρώπη» και «Άργος»

Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην ΕΥΡΩΠΗ και 350.000 ευρώ στο «Άργος» (αναλυτικά)


 

Για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: Καταδικάστηκε ο Γ. Ανθόπουλος, μέλος της κυβέρνησης Σημίτη

O πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Να μας πει η Ν.Δ. αν συμφωνεί με το σύνθημα «η δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία»

Τι τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη (αναλυτικά)


 

Συνταγματική Αναθεώρηση: Την ανάγκη κατοχύρωσης αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία ακόμα ιδεολογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση εξελίχθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος επί της ενότητας των άρθρων 4-25, τα οποία εμπίπτουν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και στα οποία εντάσσεται και το επίμαχο άρθρο 16 παράγραφος 5, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (αναλυτικά)


 

Ζόραν Ζάεφ στην DW: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί

Σε συνέντευξη στην DW ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δηλώνει ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του κοινοβουλίου θα στηρίξει τις συνταγματικές τροποποιήσεις που προβλέπονται στη Συμφωνία (αναλυτικά)


 

«Όλοι ήξεραν για το πάρτι στην Υγεία, αλλά για πρώτη φορά υπήρξε πολιτική βούληση διερεύνησης»

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η επόμενη μέρα» με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, μίλησε για αντιπερισπασμό της ΝΔ, κάνοντας λόγο για προβληματική τοποθέτηση (αναλυτικά)


 

Χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή ο ακομμάτιστος δήμαρχος

Βόλτα στην περιοχή του Αγιού Παντελεήμονα έκανε ο υποψήφιος για Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης. Μαζί του ως ξεναγός, ο γνωστός χρυσαυγίτης, Σπύρος Γιαννάτος, γνωστός για επιθέσεις σε μετανάστες, αλλά και στον Αλέκο Αλαβάνο. (αναλυτικά)


 

«Οι καταγγελίες για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων αποδίδουν»

«Για το 2017, σε περισσότερο από το 60% των περιπτώσεων όπου έγινε καταγγελία για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, μετά την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), τα χρήματα αποδόθηκαν κατευθείαν στους εργαζόμενους, με τις υπόλοιπες περιπτώσεις να παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΕΡΤ (αναλυτικά)


 

Ν. Μπελαβίλας: Κατεβαίνω στον Πειραιά για να κερδίσω

Ο Νίκος Μπελαβίλας εξήγησε πως επίλεξε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά έναντι της Αθήνας διότι «είναι η πατρίδα μου. Γιατί έχω γεννηθεί εδώ και είμαι τρίτης γενιάς Πειραιώτης». (αναλυτικά)


 

Στις 14 Δεκεμβρίου η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος

Εντός της εβδομάδας "ανοίγει" η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (αναλυτικά)


 

Δύο νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε οι πολίτες με αναπηρία να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα και ίση πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες της κοινωνικής ζωής» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών (αναλυτικά)


 

Προχωράει η ηλεκτρική διασύνδεση Σύρου, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου και Τήνου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την τρίτη φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργου που μετά την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει την αξιόπιστη και οικονομική ηλεκτροδότηση της Σύρου, της Πάρου, της Νάξου, της Μυκόνου και της Τήνου για τις επόμενες δεκαετίες. (αναλυτικά)


 

Ρατσιστική δολοφονία στην Κέρκυρα: Η Χρυσή Αυγή «δεν είδε - δεν άκουσε» για τον εκλογικό της αντιπρόσωπο

Η Χρυσή Αυγή φέρεται να υιοθετεί παρόμοια τακτική με αυτήν που ακολούθησε για τον Γ. Ρουπακιά, αρνούμενη κάθε οργανωτική σχέση με τον δράστη της δολοφονίας του Αλβανού εργάτη (αναλυτικά)


 

Δεύτερο ξυλοδαρμό το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Με κατάγματα στα ζυγωματικά και στη μύτη του αλλά και αιμορραγία στο μάτι, νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 36χρονος διανομέας φαγητού, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά από τον πρώην εργοδότη του - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους διανομείς την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που κατόπιν θα μεταβούν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου στις 12 το μεσημέρι θα εκδικαστεί η υπόθεση. (αναλυτικά)


 

Πρόστιμο στο Star για το «Greece’s Next Top Model»

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασηςστον τηλεοπτικό σταθμό Star για το τηλεπαιχνίδι Greece's Next Top Model. (αναλυτικά)


 

«Παρά τις "Κασσάνδρες" και τις καταστροφολογίες η Ελλάδα είναι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα»

«Πέρασαν 1,5 εκατ. άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα επιδημίας, αντίθετα είμαστε υπόδειγμα σωστής δράσης το οποίο επαινείται και διεθνώς, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος (αναλυτικά)


 

Επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ για την απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία

Επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη δαπανών σχετικά με την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής διαδικασίας απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία (αναλυτικά)


 

Δεν τα πήγαν και πολύ καλά στα σχολεία...

Ούτε μια κατάληψη -εκτός και αν μας διαφεύγει κάποια- για το θέμα της Συμφωνίας των Σκοπίων! (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)