to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 01.10.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση του «Μακεδονικού» (βίντεο)

«Διττό το μήνυμα στέλνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, όπου καταγράφηκε μεγάλο ποσοστό υπέρ του "ναι" αλλά, ταυτόχρονα, είχαμε μικρή συμμετοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική εκπομπή, το πρωί της Δευτέρας


Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην επίλυση αυτού του δύσκολου ζητήματος.  Χαρακτήρισε "αντιφατικό" το μήνυμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, αλλά "το 91% υπέρ της συμφωνίας δεν είναι απόρριψη". Στην παρούσα Βουλή εξασφαλίζεται πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ερώτημα που έθεσε στον Πάνο Καμμένο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι: "αν τελικά με δεδομένη μια γνωστή διαφωνία από την πρώτη μέρα της συγκυβέρνησης για το θέμα της Fyrom και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, μπορεί μετά από μια τρίχρονη συγκυβέρνηση με απτά θετικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σε μια νέα φάση για τη χώρα με νέες δυνατότητες μπορεί να κάνει μια κίνηση που θα αυτουπονομεύσει την ίδια την επιλογή του"; Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα "το σκεφθεί διπλά".

Ολέθριο πολιτικό σφάλμα, ενδεχόμενη τρικλοποδιά Καμμένου στην κυβέρνηση 

"Εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις συνταγματικές δυνατότητες που έχουμε ώστε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία" και αυτό "όχι απλά για να παρατείνουμε τη ζωή της παρούσας κυβέρνησης αλλά για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η παρούσα συγκυρία", πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης. 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών απάντησε ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους και τις προσδιόρισε το Σεπτέμβριο του 2019. 

"Μπορεί η Ελλάδα σήμερα να ζει σε συνθήκες απομόνωσης, να μην κάνει το βήμα για τη συνανάπτυξη με τους γείτονές της"; αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και της επίλυσης αυτού του δύσκολου ζητήματος που εκκρεμεί τόσα χρόνια θα ωφεληθεί άμεσα η οικονομία, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας καθώς και η Θεσσαλονίκη ως λιμάνι των Βαλκανίων.  "Η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. και οι προηγούμενες ηγεσίες της Ν.Δ. ήταν σε αυτό ακριβώς το στίγμα και τώρα έχουμε τον κ. Μητσοτάκη να είναι ανακόλουθος με αυτή την πολιτική για λόγους ενός αγοραίου εθνολαϊκισμού".

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)