to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 05.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 5/10)

Στο επίκεντρο μια ατέλειωτη προπαγάνδα για τα οικονομικά, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο τυφώνας Μάθιου, η δίκη του πατέρα της μικρής Άννυ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Το ΔΝΤ στηρίζει την κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους

Tην ανάγκη να προχωρήσουν η Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδος σε μία σημαντική αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους της χώρας προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, επανέλαβε πριν από λίγο το στέλεχος του ΔΝΤ Victor Gaspar, παρουσιάζοντας την Έκθεση Fiscal Monitor. (αναλυτικά)


 

Κλ. Ρέγκλινγκ: Θετικές οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, πρόοδος στο θέμα του χρέους

Για βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της χώρας και πρόοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Bloomberg. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη είναι προφανές

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου αξιόλογο εργαλείο ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας των χωρών μας

Έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου προκύπτει από τις διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα στη Σόφια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας από κοινού με την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, (ICGB) στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)


 

Στις 10 Οκτωβρίου θα χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι για τα προσφυγόπουλα

Στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, έχει μπει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά των προσφύγων θα χτυπήσει στις 10 Οκτωβρίου. «Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων υπακούει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εθνική νομοθεσία και στο αίσθημα του ελληνικού λαού, φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους», τόνισε ο υπουργός, Νίκος Φίλης. (αναλυτικά)


 

Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα κατά τον μήνα Αύγουστο

Μείωση σημείωσαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και διαμορφώθηκαν στα 4,921 δισ. ευρώ από 5,539 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δείχνουν ότι η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου βρίσκεται σε εξέλιξη. (αναλυτικά)


 

Υπ. Υγείας: Δημιουργούνται 240 τοπικές Μονάδες Υγείας σε 62 περιοχές - 3.053 νέες προσλήψεις γιατρών

Η καθολική κάλυψη των αναγκών υγείας, η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες και η οικονομική προστασία των πολιτών, καθώς σήμερα πληρώνουν αρκετά από την τσέπη τους, είναι οι βασικοί άξονες ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Υγείας, που σχεδιάζει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός. (αναλυτικά)


 

Τέλος στην εκλογολογία από τον Ν. Βούτση: Θα εξαντλήσουμε την υπόλοιπη τριετία

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει επισήμως τις επόμενες μέρες και στόχος, όπως είπε, είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. (αναλυτικά)


 

Σε διαβούλευση τα σχέδια αποφάσεων προκήρυξης για τα τέσσερα βασικά καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου

Aπό τις 12 Οκτωβρίου 2016 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για ένταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο. (αναλυτικά)


 

Με τροπολογία: Παρατείνονται ως το τέλος του 2017 οι συμβάσεις για την καθαριότητα στο δημόσιο και στους ΟΤΑ

Παρατείνονται έως 31/12/2017 όλες οι ατομικές συμβάσεις -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν λήξει μέχρι και 60 μέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου- για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων Αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, όπως και για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: Τα «Νέα» να ενημερώνονται, πριν αρχίσουν τις θεωρίες συνομωσίας και την παραπληροφόρηση

Η εφημερίδα Τα Νέα, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, δείχνει ότι καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια να χάσει την ελάχιστη αξιοπιστία, που της έχει απομείνει. Γράφει, λοιπόν, ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρει «λάθος» ποσά εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις., αναφέρει σε ανακοίνσή του το υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για τις αθλιότητες Πατούλη και Σαλμά

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Σαλμά:

Η εμπλοκή του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, στο σκάνδαλο των παραπεμπτικών διαγνωστικής αρθροσκόπησης που χορηγούσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, δίνει νέα διάσταση στη μέθοδο διακυβέρνησης που άσκησαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΙΣΑ, ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη βεβαίωση λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, το οποίο συστεγαζόταν με το ιατρείο του Μ. Σαλμά και ανήκε στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη. Ωστόσο, η γνωμοδότηση αυτή αντίκειται στον σχετικό νόμο που περιγράφει τον κανονισμό λειτουργίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη στον ορισμό των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων!

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το να λεηλατούν το δημόσιο, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση κρίσιμων δομών για τους πολίτες όπως αυτή της δημόσιας υγείας. Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει, έστω και τώρα, εξηγήσεις για τις αθλιότητες αυτές. (αναλυτικά)


 

Ν. Κοτζιάς: Είναι τρελαμένοι όσοι λένε ότι συζητάμε το τσαμικό

«Η μόνη αναφορά που γίνεται στο non paper που καταθέσαμε στους Αλβανούς είναι ότι αυτό το θέμα [το τσαμικό»] δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την ελληνική Πολιτεία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ρ/σ του Alpha, επισημαίνοντας: «Δεν μπορούν να μας κατηγορούν για το ότι αναφερόμαστε σε αυτό το αντικείμενο». (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Επανασχεδιασμός του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης με επίκεντρο τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πολιτών

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζεται ήδη σε 30 δήμους και αφορά 103.000 πολίτες τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός προσθέτοντας ότι «δεν είναι στο σκοτάδι οι ευάλωτοι πολίτες» πλέον και έχουν δικαιώματα για τα οποία με αξιοπρέπεια μπορούν να ενημερώνονται και να απολαμβάνουν. (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση του ELA κατά 100 εκατ. ευρώ

Mειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA). (αναλυτικά)


 

Α. Λιάκος: Είναι άδικο τα ΜΜΕ να επικεντρώνονται στην τράπεζα θεμάτων και όχι στις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία

Πρέπει να δούμε το συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της Παιδείας και όχι τις λεπτομέρειές του τονίζει ο Αντώνης Λιάκος. (αναλυτικά)


 

Ίδρυση φόρουμ για την απασχόληση

Η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και τον περιορισμό της εκροής επιστημόνων στο εξωτερικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους επικεφαλής της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ. (αναλυτικά)



Επειδή τα ΜΜΕ, τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά χαρίζουν και γέλιο...

Πόση εγκυρότητα! Άναυδος ο απών (!) Κατρούγκαλος

Για τα κανάλια η παρέμβαση μελών του «Ρουβίκωνα» στην εκδήλωση του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής χτες Τρίτη ήταν μια ευκαιρία να δείξουν τη... λαϊκή κατακραυγή, περνώντας σε άλλες ειδήσεις στη συνέχεια...

Αφού έδειξαν τα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα να ρίχνουν τρικάκια, τι άλλο θα μπορούσαν να δείξουν; Τους υπουργούς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την οικονομία; Αστεία πράγματα... Ποιος ενδιαφέρεται γι' αυτά;

Η πιο αστεία προβολή του γεγονότος ήρθε από κάποια σάιτ που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αν και δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το γεγονός... (αναλυτικά)
 

«Άναυδος ο Κατρούγκαλος» αναφέρεται, αν και ο υπουργός Εργασίας δεν έπαιρνε μέρος στην εκδήλωση, όπως κι ο ίδιος σημειώνει σε σχόλιό του στο twitter:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)