to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 29.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 29/7)

Στο επίκεντρο τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στην Πάρο, η έκθεση του ΔΝΤ για τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, το βίντεο των τζιχαντιστών και η επίθεση στη Γαλλία, οι επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το πακέτο-βόμβα σε δικαστή, οι εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά και η παρουσία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στή Μύκονο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Η... κάθοδος των 54 ήταν μια φανταστική ιστορία

Όπως ανέφεραν το πρωί κυβερνητικές πηγές «εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα "πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο"».

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν:

«Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Στην Πάρο πήγε σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επέστρεψαν το απόγευμα.


 

ΥΠΟΙΚ για την έκθεση του ΔΝΤ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του χρέους

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011 τονίζουν ότι «σήμερα ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα των αναδιάρθρωση του χρέους -που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup». (αναλυτικά)


 

Απορρίφθηκαν όλα τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών - ΣτΕ: Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός

Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας - Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός (αναλυτικά)


 

Υπουργείο Παιδείας: Νέα ψεύδη και ανακρίβειες της Ν.Δ. διά του κ. Φορτσάκη και της «Καθημερινής»

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας αναφερόμενο στην ανακοίνωση της ΝΔ και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ έχει εισπράξει η ΔΕΗ με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή

«Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότηα της ΔΕΗ ενίσχυσε» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: 1 δισ. ευρώ στην αγορά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους

Ο πρώτος κύκλος των τεσσάρων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ρίχνει στην αγορά 1 δισ. ευρώ, μέσω της ενίσχυσης 8.500-9.500 επιχειρήσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλ. Χαρίτσης στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά. (αναλυτικά)



Θ. Φωτίου: Κοινωνική Αλληλεγγύη για όλους - τι προβλέπουν τα νέα προγράμματα

Λεπτομερή αναφορά στα προγράμματα που συνθέτουν το νέο σύστημα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης έκανε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο. (αναλυτικά)


 

Από αύριο η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 θα γίνει η 12η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος: Σταδιακή αλλά σταθερή η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 0,9% σημείωσε ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας το α΄ τρίμηνο εφέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 0,9% σημείωσε ο δείκτης μισθών χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών) στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το α΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2015, έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014. (αναλυτικά)


 

Ρύθμιση για τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης

«Η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά το ζήτημα της αλυσίδας καταστημάτων "Carrefour Μαρινόπουλος", το οποίο είναι σύνθετο απαιτεί ειδική ρύθμιση και όταν υπάρξει απόφαση θα ανακοινωθεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Βλάχου για τη ζημιά που υφίστανται οι αγρότες παραγωγοί που προμήθευαν την εταιρεία. (αναλυτικά)


 

Κομισιόν: Εκταμίευση 11 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τη διάσωση των ναυαγών στην Ιταλία

Ανακοινώθηκε σήμερα η χορήγηση επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 11 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (TEA) του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και την υποστήριξη της θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στην Ιταλία. (αναλυτικά)

Με περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ ενισχύεται η Ελλάδα για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών

Δικαιούχος είναι το υπουργείο Υγείας και φορέας υλοποίησης το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Από το πρόγραμμα δημιουργούνται 850 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας και η περίοδος υλοποίησης ξεκινά από 1.9.2016. (αναλυτικά)


 

«Γυρνάμε σελίδα στην υγεία»: Ο Π. Πολάκης για τις πολιτικές της κυβέρνησης

«Γυρνάμε σελίδα στην υγεία με 150 εκ. ευρώ αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, προκηρύξεις 750 θέσεων μόνιμων γιατρών και δημιουργία 300 τοπικών δομών πρωτοβάθμιας υγείας με 4000 άτομα προσωπικό» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα. (αναλυτικά)


 

Τρ. Μηταφίδης: «Προσβλητική και ανεξήγητη η στάση της ΝΔ στο θέμα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών»

Την έκπληξή του που η ΝΔ, την τελευταία στιγμή και ανεξήγητα, εξέφρασε την αντίθεσή της με την έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπογραμμίζοντας ότι στις 8 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, θα ανακινηθεί και επίσημα το ζήτημα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)