to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 12.06.2013

Κοινωνία

Ζωντανά ο παλμός της συγκέντρωσης από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το left.gr βρίσκεται φυσικά στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και μεταδίδει ζωντανά όσα συμβαίνουν.


Δείτε το ρεπορτάζ της Τετάρτης 12/6 με βίντεο, συνεντεύξεις και φωτογραφίες: Να γίνει η ΕΡΤ το δικό μας Ταξίμ

Πέμπτη 13/6

9.00 π.μ. Με τους εργαζόμενους να παραμένουν στις θέσεις τους και να μεταδίδουν το πρόγραμμα κανονικά και τους συγκεντρωμένους να συμπαρίστανται, πέρασε η νύχτα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στις 11 το κάλεσμα για συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια συγκέντρωση που παραμένει διαρκής, με τον κόσμο να ανανεώνεται, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να λειτουργήσουν κανονικά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της ΕΡΤ.

01:10 π.μ Ο Φοίβος Δεληβοριάς στη... σκηνή της ΕΡΤ με τον κόσμο να παραμένει  στο προαύλιο

12:20 π.μ Πολύς κόσμος συνεχίζει να βρίσκεται στο προαύλιο της ΕΡΤ και αυτήν την ώρα (@MakisSinodinos):

12.05 π.μ. Η συναυλία συνεχίζεται. Ο κόσμος επιμένει. Δεν φεύγει από την ΕΡΤ. Έκκληση να κατέβουν κι άλλοι αλληλέγγυοι που θα μείνουν εκεί τη νύχτα. Αυτή η μάχη δεν θα χαθεί αν είμαστε όλοι εκεί.

11.00 μ.μ. Όλος ο κόσμος βρίσκεται στο προαύλιο όπου γίνεται η συναυλία. Κανείς δεν θέλει βνα φύγει. Την ατμόσφαιρα ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο οι ήχοι των Quilombo.

9.43 μ.μ. Πολύς κόσμος έχει μπει στο Ραδιομέγαρο. Υπάρχει αγωνιστικό κλίμα αισιδοξίας και οι συζητήσεις είναι ζωηρές, τόσο για το θέμα της ΕΡΤ, όσο και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. 

9.30 μ.μ. Η ζωντάνια και ο παλμός του συγκεντρωμένου πλήθους σταμάτησαν το ψιλόβροχο. Αρχίζει η συναυλία. Όλοι στην ΕΡΤ είναι το μήνυμα των αλληλέγγυων στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσια τηλεόρασης.

8.25 μ.μ. Εντυπωσιακό ο παλμός του πλήθους που διαδηλώνει στο Ραδιομέγαρο. Η συγκέντρωση παραμένει εντυπωσιακή σε όγκο και πυκνώνει διαρκώς όσο νυχτώνει. Καταχειροκροτούνται οι διαρκείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα της ΕΡΤ για τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: «Εκεί που χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ, αυτήν την καρδιά που θέλουν να σταματήσουν».

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε και η είδηση ότι η ΕΡΑ Ηρακλείου εκπέμπει με τη βοήθεια του ΤΕΙ Κρήτης και της ΟΜΕ ΟΤΕ.

8.03 μ.μ. Εντυπωσιακή η συνεχής προσέλευση κόσμου.

Φωτογραφία από 

7.16 μ.μ. Ξεκινάει τώρα η συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ 

7.15 μ.μ. Και οι αγωνιστές της Χαλκιδικής είναι στην ΕΡΤ (@SaveSkouries) 

Embedded image permalink

7.09 μ.μ. Από τη σελίδα της ΕΡΤ στο facebook: Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τότε που η Κυβέρνησε έβαλε "λουκέτο" στην ΕΡΤ... κι όμως... εμείς εξακολουθούμε να είμαστε στον "αέρα", να "ανεβαίνουμε" στο ίντερνετ, να κυκλοφορούμε στα περίπτερα... χάρη στη δική σας υποστήριξη... τόσο την "ιντερνετική", όσο και τη φυσική... σας καλούμε όλους να έρθετε εδώ, στο Ραδιομέγαρο, για να περιφρουρήσετε τη δική σας περιουσία...

6.47 μ.μ. Ο καιρός δεν τρομάζει κανέναν! Τη μορφή πορείας παίρνει ο κόσμος που φθάνει συνεχώς στο Ραδιομέγαρο. Συνέχεια, ακούγονται συνθήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος μέσα σε μία ατμόσφαιρα δυναμική! 

6.12 μ.μ. Πληθαίνει ο κόσμος που καταφθάνει στο Ραδιομέγαρο. Σε λίγη ώρα αρχίζει η συναυλία. 

5.58 μ.μ. Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο, στο left.gr: "Η στήριξη από τον κόσμο και μάλιστα από νέους ανθρώπους είναι πρωτοφανής και δημιουργεί από μόνη της πολιτικές εξελίξεις. Εαν και σήμερα ο κόσμος συγκεντρωθεί ξανά στο ραδιομέγαρο, εδώ που χτυπάει η καρδιά της αντίστασης, μπορεί ο λαός να επιβάλλει την ανατροπή και να ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα." 

5.45 μ.μ. Ραδιομέγαρο ΕΡΤ: Ενημέρωση από τη συνέντευξη τύπου στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ

 

4.57 μ.μ. Το πανό των νέων ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου 

4.35 μ.μ. Σε δηλώσεις του στο left.gr o Πάνος Σκουρλέτης, κάλεσε τον κόσμο τόσο στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή όσο και σε κάθε εγκατάσταση της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα να υπερασπιστεί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επίσης, έστειλε μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να τοποθετηθούν επί της ουσίας και να σταματήσουν να υπεκφεύγουν.  

3.30 μ.μ. Κατάμεστο το Ραδιομέγαρο - Δείτε το βίντεο! 

 

1.45 μμ: "Η ΕΡΤ ορθάνοιχτη, ανοιχτή στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες της, τις ιδέες και τις δράσεις της (..) η ΕΡΤ πρέπει να είναι κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών". Αυτά αναφέρει το κείμενο-κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ που μοιράζεται στους συγκεντρωμένους που κατακλύζουν το προαύλιο της ΕΡΤ. Ο κόσμος πληθαίνει διαρκώς, ενώ για τις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συναυλία στο προαύλιο χώρο και την ίδια ώρα συνέντευξη τύπου της ΕΣΗΕΑ προς τους ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ.

Πριν από λίγο ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο Δημήτρης Στρατούλης, που μιλούσε στον αέρα της ΕΡΤ, καλώντας τον κόσμο σε κινητοποίηση γιατί αλλιώς "η Ελλάδα θα γίνει ένα πολιτικό και κοινωνικό νεκροταφείο, αν δεν ξεσηκωθούμε". 

Μαζική είναι η παρουσία της ΟΛΜΕ και των επιστρατευμένων εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Πολύς ο κόσμος με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, με το πανό των νέων ΣΥΡΙΖΑ να λέει: "Η ανατροπή ποτέ δεν περιμένει, το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι". Μερικά σύννεφα.. αλληλεγγύης δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για να αυξηθεί η προσέλευση στο Ραδιομέγαρο. 

*H φωτογραφία είναι από τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)