to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 12.06.2013

Κοινωνία

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ: Ενημέρωση από τη συνέντευξη τύπου στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ

Έντονο το ενδιαφέρον από τους ξένους ανταποκριτές


Με καταγγελία για το χθεσινό non paper που έστειλε η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους, ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμμης, σημειώνοντας ότι με αυτήν την κίνηση παραβιάζεται κάθε έννοια δημοκρατίας και αντικειμενικότητας. Ο κ. Τρίμμης σημείωσε ότι μετά από 2 χρόνια μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να θέλει να εκδικηθεί τους έλληνες εργαζόμενους. "Το έκανε με τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει τώρα με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια του αγαθού που λέγεται δημόσια ενημέρωση", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "θέλει να την δώσει βορρά στους φεουδάρχες που κατέχουν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χρεωκοπημένοι". 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης σημείωσε ότι η απεργία στα ΜΜΕ έχει συμμετοχή 100% και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει άμεσα πίσω το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για να υπερασπιστούμε την ενημέρωση του λαού και ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλου του δημοκρατικού λαού, όπως αποδεικνύουν και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης", είπε ο κ. Σαββίδης.  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θέλουν να παράγουν ενημέρωση χωρίς λογοκρισία". Σχολιάζοντας την φίμωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, έκανε λόγο για πολιτικούς στόχους εν όψει επικείμενων εκλογών και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης "δε θα ανεχθούν να μπει στον γύψο η ελεύθερη πληροφόρηση και να γυρίσουμε σε άλλες εποχές". 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)